Elbistanda Hayvancılık ve Yonca Yetiştiriciliği semineri

Elbistanda Hayvancılık ve Yonca Yetiştiriciliği semineri -ERÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Serin: -Yonca, arpayla birlikte ekildiğinde rekoltesi ve besin değeri yüksek olur


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Seyrani Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yunus Serin, yoncanın arpayla birlhikte ekildiğinde rekoltesi ve besin değerinin yüksek olacağını söyledi.
     Serin, Elbistan Ziraat Odasında düzenlenen Hayvancılık ve Yonca Yetiştiriciliği seminerindeki konuşmasında, yonca tarımı yapan Elbistanlı çiftçileri bilgilendirdi.
     Yeni uygulamalarla dekar başına yonca bitkisinden bin 600 kilo verim alınır hale geldiğini belirten Serin, şunları kaydetti:
     Yonca, arpayla birlikte ekildiğinde verim rekoltesi ve besin değeri yüksek olur. Bazı çiftçilerimiz fazla tohum atıldığında fazla ürün elde edeceğini düşünür. Az tohumdan dekara fazla ürün elde edilebilmesi mümkündür. Yaşanmış örnekleri var. Yonca ekiminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Ben aldığınız verimi daha çok arttırmak istiyorum.
     Serin, yoncanın hayvancılık açısından önemli olduğunu belirterek, çiftçileri deneme üretimine davet etti, onlara yeni tarım tekniklerini önerdi.
     Seminere, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, Elbistan İlçe Müdür Vekili Cevdet Çoban, Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Ekinözü Ziraat Odası Başkanı Muharrem Alkılınç, çiftçiler ve diğer ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: Kenan Arayıcı / İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Elbistanda Hayvancılık ve Yonca Yetiştiriciliği semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER