Elektrik kesintilerini protesto ettiler

Elektrik kesintilerini protesto ettiler -Silifke ilçesinde aralarında sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı bir grup elektrik kesintilerini protesto etti


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde aralarında sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı bir grup elektrik kesintilerini protesto etti.
     Atatürk Anıtı karşısında toplanan grup, Edison buldu TEDAŞ kesti, 21. asırda karanlıkta kaldık, TEDAŞ bize elektrik ver yazılı pankartlarla TEDAŞ binası önüne yürüdü.
     Pınar Çevik, burada grup adına yaptığı basın açıklamasında, ilçede uzun zamandır programlı ya da programsız elektrik kesintisi yaşandığını söyledi.
     Özellikle hafta sonları meydana gelen uzun süreli elektrik kesintileri dolayısıyla mağdur olduklarını belirten Çevik, şunları kaydetti:
     Günümüzde işler artık elektrikle yürümektedir. Esnafım sabah gelir elektrik yok, elektronikçisi iş yapamaz, elektrikçisi iş yapamaz, lokantalar karanlıkta kalmış, kuaförü çalışacak elektrik yok, sanayi esnafı çalışacak elektrik yok. En korkuncu ise sabahları vatandaşın işe gitmek için kalktığı, çocukların okula gitmek için hazırlandığı saatlerde elektriklerin kesilmesi. Kesintiler, çocukların merdivenlerde karanlıkta kalmalarına ya da asansörde mahsur kalmalarına neden olmaktadır. Ne zaman kesilip ne zaman geleceği belli olmayan elektriğin elektrikli ev aletlerine verdiği zararı ise ayrıca belirtmekte yarar var.
     Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
     TEDAŞ yetkilileri ise kesintilerin, eski hat ve trafoların yenilenmesinden kaynaklandığını, çalışmalar tamamlandığında ilçede elektrik kesintisinin yaşanmayacağını belirtiyor.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Elektrik kesintilerini protesto ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER