Emet

Emet-Tavşanlı karayolundaki çalışmalar -Emet Belediye Başkanı Koca: Yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlardan dolayı çalışma yapılamıyor. Firmaya 1 Marta kadar süre verildi. Bu tarihe kadar çalışmaya başlamazlarsa ihale iptal edile


KÜTAHYA (A.A) - Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet-Tavşanlı karayolunda, yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlardan dolayı çalışma yapılamıyor. Firmaya 1 Marta kadar süre verildi. Bu tarihe kadar çalışmaya başlamazlarsa ihale iptal edilecek ve yeniden ihaleye çıkılacak dedi.
     Koca, ilçede bulunan siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları, İl Genel Meclisinin bazı üyelerinin katılımıyla bir otelde düzenlediği istişare toplantısında, geçen yılın, ilçeye anlamında dolu dolu geçtiğini söyledi.
     Yol çalışmaları konusunda çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını belirten Koca, şöyle devam etti:
     Simav-Emet karayolu çalışmasında hiçbir sıkıntı yok ve büyük bir hızla yol yapım çalışması devam ediyor. Emet-Tavşanlı karayolunda, yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlardan dolayı çalışma yapılamıyor. Firmaya 1 Marta kadar süre verildi. Bu tarihe kadar çalışmaya başlamazlarsa ihale iptal edilecek ve yeniden ihaleye çıkılacak. Zafer Havalimanına ilçemizden ulaşımın sağlanması için Emet-Çavdarhisar, İzmir Limanına ulaşılabilmesi için Hisarcık-Gediz karayolları yapımlarının yatırım programına alınması gerekiyor. Bu konu, ilgili bakanlığa iletildi ve milletvekillerimiz takip ediyor.
     Koca, dünyanın en büyük borik asit tesisinin, yılda 500 bin ton kapasiteyle Emette yapılacağı bilgisini vererek, toplam kapasitenin 740 bin tona çıkacağını ve bundan dolayı karayolu çalışmalarının önemli olduğunu anlattı.
    
     -Cevizdere Anıtı ve Emet Kalesi projeleri-
    
     İlçe merkezinde iki büyük proje yürüttüklerine dikkati çeken Koca, şöyle konuştu:
     Bayraktepe diye bilinen alanda, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile ortak çalışma yapacağız. Bu alanda mesire yerleri, restoran, mescit olacak. Ülke topraklarını düşmanın işgal etmemesi için kanını son damlasına kadar veren şehitlerimizi temsilen Cevizdere Anıtı yapılıp, tarihte Cevizdere Olayı diye bilinen kahramanlık destanındaki 290 şehidimizin isimleri tek tek buraya yazılacak. Buranın tam karşısında bulunan ve ilçeyi cepheden gören tepeye ise Emet Kalesi yapılacak. Kale önüne yapay iki ayaklı bir şelale inşa edilecek ve bu şelaleden akacak su, ilçe merkezinde oluşturulacak büyük havuza dökülecek. Bu havuzun yanında da büyük bir düğün salonu ile sergi salonu olacak. İlçe merkezinde yapılacak diğer bir büyük çalışmamız ise 60 yataklı yeni Devlet Hastanesi binası olacak. 7 bin metrekare alanı, Sağlık Bakanlığına devrettik. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), buraya her odada tek yatak ile lavabo ve tuvalet olacak şekilde hastane yapacak. Hastane, 5 yıldızlı otel konforunda olacak. Son olarak Kaymakamlık binası arkasında bulunan araziyi, belediye olarak istimlak ettik. Buraya otopark yapmak için bütçemizden para ayırdık. En kısa sürede buraya otopark yaparak kentimizin en büyük sorunlarından biri çözeceğiz.
     Koca, ilçede otel işletmeciliği yapan şirketin, büyük bir tesis yapmak için kendilerinden arsa talep ettiğini belirterek, Yeterli yatak sayısına ulaşmak için otel bölgesinin altında bulunan ve turizm bölgesi ilan edilen 20 bin metrekare alanımızı bizden talep ediyorlar. Bu arsa karşılığında daha önce ilçe merkezinden aldıkları, turizm bölgesi olmayan 13 bin metrekare alan ile mevcut otellerinin büyüklüğünde bir oteli yaparak belediye vereceklerini söylediler ifadelerini kullandı.
     Daha sonra söz alan katılımcılar, 20 bin metrekarelik alan için ihale yapılması görüşünde birleşti.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER