Emniyet Müdürlüğü yabancı öğrencileri misafir etti

Emniyet Müdürlüğü yabancı öğrencileri misafir etti


KAYSERİ (A.A) - Toplumun bütün katmanlarıyla bire bir diyalog kurmak amacıyla emniyet teşkilatı tarafında kurulan toplum destekli polislik şubesi, Özel Kılıçaslan Liselerinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencileri ağırladı.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kılıçaslan Liselerinde eğitim gören Somaliden, Kongodan ve diğer ülkelerden gelen öğrenciler, emniyet müdürlüğünün davetlisi olarak gezi ve inceleme etkinliğine katıldı.
     Çevik kuvvet, kriminal büro ve mobese gibi bölümleri gezen öğrenciler, emniyet birimlerine ve kullandıkları TÜBİTAK kaynaklı yerli teknoloji hakkında bilgilendirildi.
     Öğrencilerden Somalili Mohamed Kassım Addow, "Türk polisi çok sıcak kanlı, bizlere çok büyük ilgi gösterdiler, kullandıkları teknoloji sayesinde suçlulara göz açtırmıyorlar, inşallah bizim ülkemizde de bu gelişmeleri görürüz" dedi.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Reşat Dinçer, amaçlarının kamu kurum ve kuruluşlar, eğitim yuvaları, esnaflar ve mahalle halkıyla birebir temaslar kurarak onlara her konuda yardımcı olmak olduğunu ifade etti.
     Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül de, toplum destekli polislerin adeta koruyucu hekimlikte olduğu gibi daha herhangi bir olay yaşanmadan muhtemel olayların önüne geçtiğini belirterek, Toplumun bütün kesimleriyle diyalogları oldukça güzel, öğrencilerimize yönelik bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan İl Emniyet Müdürümüz Mustafa Aydına, şube müdürlerine, toplum destekli polis memuru İlyas Uzun ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.
     Gezinin ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Emniyet Müdürlüğü yabancı öğrencileri misafir etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER