Emniyet Müdürü Okkanın şehit edilişinin 12.

Emniyet Müdürü Okkanın şehit edilişinin 12. yılı -Uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Sakaryadaki mezarı başında anıldı -Dönemin Diyarbakır Valisi Serhadlı: -Diyarbakırda gösterdiği


SAKARYA (A.A) - Diyarbakırda 12 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Sakaryanın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı.
     Hendek Şehir Mezarlığında düzenlenen anma töreni öncesinde şehidin eşi Zerrin, kızı Sezin ve oğlu Fikri Can Okkan ile ablası Sebahat Aslan ve kız kardeşi Gülsüm Özger taziyeleri kabul etti.
     Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Okkanın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Okkanı vefalı dostlarıyla andıklarını söyledi.
     O, hepimizin şehidi diyen İnci, Onun sayesinde bir kardeşlik hikayesi oluştu. Şu anda Diyarbakırda Ali Gaffar adında yüzlerce çocuğumuz var. Artık Ali Gaffarlarımız Türkiyenin her yerinde. Bu çocuklarımız büyüyor, bizler de Gaffar Okkanın anısına onların iyi eğitim almasını sağlayacağız. Bu çocuklara burs vereceğiz şeklinde konuştu.
     Kaymakam Mustafa Ayhan ise Okkanın Hendek ilçesinde büyüdüğünü hatırlatarak, Ülkemize önemli hizmetler verdi. Ali Gaffar Okkan, insanlığa yakışır şekilde görevini yürüttü. O yüzden Diyarbakır halkı onu unutmadı ve çocuklarıyla yaşatıyor dedi.
     İlçe Müftüsü Ekrem Saylanın okuduğu duanın ardından yakınları Okkanın mezarına karanfil bıraktı, polis memurları katılımcılara lokum ikram etti.
    
     -Ülkemiz için çok önemli bir insandı-
    
     Dönemin Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Okkanın hem insanlık hem de polis olarak büyük bir örnek olduğunu söyledi.
     Diyarbakırda gösterdiği gayret ve halkla bütünleşme çabasıyla şehidimizi her zaman rahmetle anacağız diyen Serhadlı, Ülkemiz için çok önemli bir insandı. Aynı dönemde Diyarbakırda görev yaptık. Diyarbakır halkı Gaffar Okkan ile bütünleşti. Gaffar da Diyarbakırlı kardeşleriyle bütünleşti. Diyarbakır halkı Gaffarı unutamaz ve her zaman rahmetle anar ifadelerini kullandı.
     Törene Okkanın yakınlarının yanı sıra, Diyarbakırda görev yaptığı dönemdeki emniyet personeli ve protokol üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan - Salih Eren - Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Emniyet Müdürü Okkanın şehit edilişinin 12. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER