Emniyet Müdürü Sağlam, ANSİAD toplantısına konuk

Emniyet Müdürü Sağlam, ANSİAD toplantısına konuk oldu -Sağlam: PKK bölge için bir proje, Türkiyenin geri kalması için ayağında bir bağdır


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, PKKnın bölge için bir proje, Türkiyenin geri kalması için ayağında bir bağ olduğunu söyledi.
     Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ANSİAD) toplantısına konuk olan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Türk polisinin vatandaşın devlete güvenini tesis etmek zorunda olduğunu belirtti.
     Türkiyenin hemen her yerinde görev yaptığını, zorlu ve çetin bir meslek hayatları olduğunu anlatan Sağlam, Bu bize deneyim de kazandırdı. Antalya aklımızda yoktu, ama geldik işte dedi.
     Bazı mesleklerde sorunların ortaya çıkmadan çözülmesi gerektiğini, polislikte önleyici hizmetin önemli olduğunu vurgulayan Sağlam, Suçla mücadelede herkese elinizi uzatmak, herkesi kucaklamak ve en önemlisi de suç kalkınmamış bölgede daha çok işleniyorsa oraları kalkındırmamız gerekir. O yüzden ben buralarda rahatım demek yerine, oraları da düşünüp el uzatmak zorundayız diye konuştu.
    
     -Polis ne iş yapar projesi-
    
     Görev yaptığı Doğu ve Güneydoğu Anadoluda uyguladığı projeleri anlatan Sağlam, özellikle çocuklara yönelik projelerde başarı sağladıklarını dile getirdi. Sağlam, şöyle konuştu:
     Diyarbakırda henüz ilkokula bile gitmeyen çocukların polise karşı bakışı çok kötüydü. Çocuklara soruyordum, Polis ne iş yapar diye. Aldığım olumlu bir cevap yoktu. Kimi polis döver, kimi polis tutuklar, öldürür diyordu. Polis ne iş yapar diye bir proje geliştirdik. Psikologlar, uzman eğitimciler, akademisyenlerin de desteğini aldık. Önce ilkokul çocuklarına ulaştık. Zaman içinde sayıları yüz binleri buldu. Polisin çocuklara sevecen gelecek yüzünü anlattık. Polisin sadece bir güç olmadığını anlatmaya çalıştık. Gençlik ve güvenli gelecek adını verdiğimiz proje ile gençliğin polis ve devletle ilgili ön yargılardan kurtulmalarını sağladık, suça itilmiş çocukların ve gençlerin topluma yeniden kazandırılmasını sağladık.
    
     -PKK bölge için bir proje-
    
     PKK bölge için bir proje, Türkiyenin geri kalması için ayağında bir bağdır diyen Mustafa Sağlam, Diyarbakır 1 milyon 600 bin nüfuslu bir şehir. Bu nüfusun hepsini karşımıza alamayız. Onları önemsediğiniz, kamu hizmetini kaliteli sunduğunuz ve fikrine başvurduğunuz zaman onları kazanıyorsunuz. Biz insana hep eşit baktık ve ön yargılar kırıldı. Şimdi hala terör baskısı var. O da kırılacak. Bu insanların da zamanla ülke kalkınmasına güç vereceklerine inanıyorum diye konuştu.
     Sağlam, terör örgütünün Diyarbakırda dağı taşı mayınladığını, bu nedenle bölgede mücadele etmenin zorluğuna dikkat çekerek, Bir mayın patlıyor, polis, jandarma şehitler veriyor, onları yeniden motive etmek biraz zor oluyor. Onlar da bizim evladımız. Doğru yaklaşırsanız, doğru yönetir ve yönlendirirseniz başarı geliyor dedi.
     Terör örgütünün bütün bu olup bitenlerden rahatsız olduğunu, bu nedenle şuursuzca saldırdığını kaydeden Sağlam, Bölgedeki halk da örgütle ilgili korkulardan kurtulacaktır. Polisin vatandaşa, vatandaşın da polise güvenmesi lazım. Asıl mesele burada. Polis adaletli, bilgili ve güçlü olacak. Vatandaş güvenecek ve biz o zaman kimsesizlerin kimsesi olacağız diye konuştu.
    
     -Antalyadaki çalışmaları-
    
     Emniyet Müdürü Sağlam, göreve başladığı ilk günlerde suç oranının yüksek olduğu yer olarak tanıtılan Zeytinköye gittiğini anlatarak, Burada da ilgilenilmesi gereken çocuklar var. Her zaman eğitime inanan ve önemseyen biriyim. Eğitim tedbiri erken almanızı sağlar. Kendi personelimizin hizmet içi eğitimi de çok önemli. Yeni projelerle sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum dedi.
     Antalyada herkesin çok duyarlı ve ilgili olduğunu dile getiren Sağlam, Bu Antalyalılarla iş yapılır. Buna inandım. Her geçen gün hedeflerimizi ve çıtayı hep birlikte yükselteceğiz. Ortak bir vizyonda buluşup ve ortak aklı bulursak polis ve sivil toplum örgütleri bir ekip oluruz diye konuştu.
     Güvenlik açısından Antalyanın kendi içinde sıkıntısının olmadığını ifade eden Sağlam, Sıkıntı yok, ama ülkede terör var. Turizm merkezi olan bu kenti de karıştırmak isteyebilirler. Tedbir almak zorundayız. Antalyayı iyi korumamız lazım. Ben de Antalyayı gözlemliyorum, öğreniyorum. Sivil toplum kuruluşlarından, vatandaşlardan gelecek her türlü öneriye açığım dedi.
     Toplantı başkanı Yeliz Gül Ege, soruların ardından Emniyet Müdürü Mustafa Sağlama toplantı anısına ANSİADın plaketini sundu.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Emniyet Müdürü Sağlam, ANSİAD toplantısına konuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER