emniyet yetkililerine iletişim teknikleri anlatıldı

emniyet yetkililerine iletişim teknikleri anlatıldı -İstanbul Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Demir: Birisine hatasını kabul ettirmek için ya yansıtma tekniği ya da biz dilini kullanmalısınız (Fotoğraflı


EDİRNE (A.A) - edirnedeki emniyet yetkililerine iletişim teknikleri konusunda seminer verildi.
     Edirne Emniyet Müdürlüğünce, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen Etiğin bizcesi ve yazılmamış yönleriyle polis etiği konulu seminerde konuşan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Dr. İrfan Demir, duyguların insanları birleştirici özelliğinin olduğunu ve personeliyle duygu birliği yaşayan polis şeflerinin yaptıkları işten zevk aldıklarını söyledi.
     Sorunların çözülmesi için, doğru iletişim tekniklerinin kullanılması gerektiğini anlatan Demir, hataları doğrudan söylenen kişilerin, alıcılarını kapatarak savunmaya geçtiğini, bu kişilerle iletişim kurmanın mümkün olmadığını belirtti.
     Hatalar iletilirken yansıtma tekniği ve biz dilinin kullanılması gerektiğini ifade eden Demir, Amerikada sorunların iletilmesi için sosis arada formülünün kullanıldığını, ekmeğe benzetilen yumuşak ifadelerle başlayan cümlelerin ardından sorunun iletilerek iyi yönlerin tekrarlanmasıyla konuşmanın sona erdirildiğini kaydetti.
     Demir, polisliğe bakış açısının ülkeler arasında farklılık göstermediğini, polis memurlarına farklı ülkelerde benzer yakıştırmalar yapıldığını dile getirdi.
     Türkiyede trafik polislerine hak etmedikleri, kimsenin de hoşnut olmadığı, yarı şaka yarı ciddi bir çorba yakıştırması yapıldığını anlatan Demir şunları kaydetti:
     Amerikada da polislere donut yakıştırması yapılıyor. Donut, bizim simitten daha kalın, daha yumuşak, tatlı, ortası delik bir çörek. Polisler bizden daha kurumsal, daha farklı olarak bir restoranın, kafenin önüne otosunu çekip yemek yediği zaman kendi parasıyla, iş yeri sahipleri yüzde 50 indirim verirler ve bu kabullenilmiş bir şeydir. Polis otosunun orada olması ekstra bir güvenliktir ve bu kültürde kabullenilmiştir. Bizimkilere nasıl çorba yakıştırması yapılırsa Amerikada da donut yakıştırması yapılır.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber emniyet yetkililerine iletişim teknikleri anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER