Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mercan: "Bizim en önemli enerji politikalarımızdan birisi dışa bağımlılığı azaltmak. Dışa bağımlılığı ne kadar azaltırsak, cari açık o kadar azalır"


KARS (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, "Bizim en önemli enerji politikalarımızdan birisi dışa bağımlılığı azaltmak. Dışa bağımlılığı ne kadar azaltırsak, cari açık o kadar azalır" dedi.
     Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisinin 2. hafta dersine katılan Mercan, burada yaptığı konuşmada, Türkiyenin dört bir yanının petrol ve doğalgaz kaynaklarıyla çevrili olduğunu söyledi.
     Bu kadar zengin kaynakları olan Türkiyede enerji kıtlığı bulunduğuna dikkat çeken Mercan, "Bugün Türkiyenin toplam enerji ihtiyacının, elektrik, petrol, doğalgaz ve kömür bütün bunları kast ediyoruz, yüzde 75ini dışarıdan tedarik ediyoruz" diye konuştu.
     Mercan, bu durumun petrol ve doğalgaza bakıldığında yüzde 90ın üzerinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Bizim en önemli enerji politikalarımızdan birisi dışa bağımlılığı azaltmak. Dışa bağımlılığı ne kadar azaltırsak, cari açık o kadar azalır. Türkiye enerji açısından sadece dışa bağımlı değil aynı zamanda bugüne kadar izlenen yanlış politikalar nedeniyle kaynak çeşitliliğinde sorunu olan bir ülke. Doğalgazınızın yüzde 95ini yurt dışından ithal edeceksiniz, yani ne oluyor yaklaşık 50 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyoruz. Türkiyede doğalgazı özellikle Kırklareli, Çorlu bir de Akçakocada açık denizlerde çıkarıyoruz."
     Türkiyede 250 milyar kilovat saat elektrik üretildiğini dile getiren Mercan, gelecekteki kuşaklara daha güzel bir Türkiye bırakmak adına bunun iki katı kadar daha elektrik üretmek zorunda olduklarını anlattı.
     Derse, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER