Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Denizlide: -Jeotermal kaynaklara kendi içerisinde yenilenebilir enerji olduğu için ve yerli kaynağımız olduğu için çok fazla önem veriyoruz


DENİZLİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Jeotermal kaynaklara kendi içerisinde yenilenebilir enerji olduğu için ve yerli kaynağımız olduğu için çok fazla önem veriyoruz dedi.
     Yıldız, Denizli Kayserililer Derneğini ziyaretinin ardından geldiği Valilikte yaptığı açıklamada, Denizlinin tükettiğinden daha fazlasını üreten bir il olduğunu söyledi.
     Türkiye ekonomisine büyük katkı veren bir kent olan Denizlinin, Türkiye ekonomisinden daha hızlı büyüdüğünü belirten Yıldız, şöyle konuştu:
     Bununla alakalı enerji sektöründeki yapılanmaya da dikkat ediyor. Yenilenebilir enerji kaynakları dediğimiz kaynaklardan Denizlide çok ciddi rezervler var. Bunlardan bir tanesi jeotermal enerji. Hem bölge halkına hem de ülke ekonomisine ciddi katkıları olacak jeotermal kaynağın. Jeotermal kaynaklara kendi içerisinde yenilenebilir enerji olduğu için ve yerli kaynağımız olduğu için çok fazla önem veriyoruz. Bu yatırımlarla alakalı heyecan duyuyoruz. Gerek jeotermal kaynaklar, gerek doğalgaz santralları ki Türkiyenin en büyüklerinden bir tanesi malum Denizlide kuruldu, Türkiyenin büyüyen sanayisinin ihtiyacını karşılayacak enerji sektöründeki gelişmelerin Türkiye ekonomisine katkısının olduğuna inanıyoruz.
     Türk halkına yeni yılda sağlık ve esenlik dileyen Yıldız, 2013ün, 2012den daha iyi bir yıl olması temennisinde bulundu.
     Basın mensuplarına Denizlide kaç yerel gazete, televizyon ve radyo olduğunu soran, Basın İlan Kurumunun çalışmaları hakkında bilgi alan Yıldız, Türkiyenin artık her yönden kaliteyi yakalama gayreti içerisinde olduğunu vurguladı.
     Denizli Valisi Abdülkadir Demir de kentte özellikle enerji alanında son yıllarda çok önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, Denizliye rahatlıkla bulunduğu bölgenin enerji üssü diyebiliriz. Bu yatırımların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı da 2013 yılının ortalarında tamamlanmış olacak dedi.
     Demir, Türkiyedeki en büyük jeotermal elektrik enerjisi santralının, 2013 yılının ortalarında tamamlanmış olacağını kaydetti.
     Valilik ziyaretinde AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Nurcan Dalbudak, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Aydem Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ile diğer iş adamları hazır bulundu.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu /Senem Yazıcı
     Yayıncı: Murat Taydaş
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER