Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Kayseride: -Siyasi istikrar kristal vazo gibidir. Ne çatlamaya ne de kırılmaya gelir


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Siyasi istikrar kristal vazo gibidir. Ne çatlamaya ne de kırılmaya gelir dedi.
     Yıldız, Kayseride İlim Yayma Cemiyeti tarafında Köşk Mahallesinde yaptırılacak yüksek öğrenim erkek öğrenci yurdunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, siyasi istikrarı korumanın sadece iktidar partisinin görevi olmadığını belirtti.
     Siyasi istikrar kristal vazo gibidir. Ne çatlamaya ne de kırılmaya gelir diyen Yıldız, ülkenin tüm dinamikleri, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin de bu istikrara katkı sunması gerektiğini vurguladı.
     Hükümet olarak eğitime önem verdiklerini ve bunun da meyvesini aldıklarını ifade eden Yıldız, şunları söyledi:
     Buradaki hayırlı hizmet inşallah Afyonkarahisarda şehit düşen askerlerimizin ruhunun şad olmasına vesile olur. Artık sınırların kalktığı gelişen dünyada büyüyen Türkiyede en önemli değerin bilgi ve eğitim olduğunu biliyoruz. Kayseride birçok şeye yatırım yaparız. Ama bunun yanında da eğitimi göz ardı etmeyiz. Çocuklarımızın bizden daha iyi yetişmesi için kendimiz yemeyiz, onların yetişmesi için çaba sarf ederiz. Hükümet olarak göreve geldiğimiz günden bu yana yapmış olduğumuz çalışmaların sonuçlarını alıyoruz. Kayserideki okullarımıza 2 bin 800 derslik yaptık. 22 milyon ders kitabını da ücretsiz dağıttık. Okullarımıza 15 bin 800 bilgisayar gönderdik. 4 tane üniversitemizle beraber akademik çevreyi geliştirdik.
     Konuşmanın ardından Bakan Yıldız, Vali Şerif Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile platformda bulunan butonlara basarak yurt inşaatına ilk harcı döktü.
     Bakan Yıldız ve beraberindekiler, daha sonra Osman Kavuncu Bulvarındaki bir mobilya mağazasının açılış törenine de katıldı.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER