Engellerin üstesinden geldi, hastalıklarla boğuşuyor

Engellerin üstesinden geldi, hastalıklarla boğuşuyor -Yürüme, konuşma ve görme engelini uzun süreli tedaviyle aşan 15 yaşındaki kız çocuğu, böbrek rahatsızlığı ve beynindeki kistle mücadele ediyor -Anne Turit: "Her şeye rağmen umutlu


SAKARYA (A.A) - Mehmet Özcan - Yürüme, konuşma ve görme engelini uzun süreli tedaviyle aşan 15 yaşındaki Zeynep Turit, böbrek rahatsızlığı ve beynindeki kistle mücadele ediyor.
     Adapazarı ilçesinde yaşayan, 40 günlüklen görme engelli olduğu anlaşılan Turitin ailesi, ilerleyen günlerde kızlarının konuşamadığını ve yürüyemediğini fark etti. Ailesinin çabasıyla uzun süre tedavi gören Turit, 5 yaşında yürümeye, 8 yaşında konuşmaya ve 14 yaşında görmeye başladı.
     Azmiyle engelleri aşan Turit, şimdi böbrek rahatsızlığı ve beynindeki kistle mücadele ediyor.
     Anne Havva Turit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının 1,5 aylıkken görmediğini anladığını belirterek, "İstanbulda tedaviye başladık. Eşim fırıncı ve asgari ücretle çalışıyor ama çocuğumuzun sağlığı için ne gerekiyorsa yaptık. Görme engeliyle mücadele ederken, aynı zamanda konuşamadığı ve yürüyemediği de ortaya çıktı. Küçük yaşta bu engellerle mücadele etmeye başladı" diye konuştu.
    
     -3 yıl boyunca diyalize girecek-
    
     Kızının uzun süren tedavinin ardından yürümeye ve konuşmaya başladığını aktaran Turit, bir yıl önce de görmeye başladığını vurguladı.
     Turit, Zeynepin şimdi de hastalıklarla mücadele ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:
     "Tam iyileşti derken böbreklerinde üre çıktı. Doktora gittik, beyninde de kist olduğu anlaşıldı. Diğer engelleri aştık ama böbrek rahatsızlığı büyük sıkıntı. İlaç tedavisi görecek. 3 yıl boyunca diyalize göreceğiz, 10 yıl sonra da nakil için uygun böbreği arayacağız.
     Her şeye rağmen umutluyuz, çocuğum hiç olmazsa artık yürüyor ve konuşabiliyor. Halimize şükür. Tüm bunlara rağmen çok inançlı. Her zaman iyileşeceğini söylüyor ve mücadele ediyor. Biz de iyileşeceği günleri dört gözle bekliyoruz."
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Engellerin üstesinden geldi, hastalıklarla boğuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER