Engellerini şiir yazarak aşıyor

Engellerini şiir yazarak aşıyor


ANKARA (A.A) - Çubukta konuşma ve yürüme engelli Yusuf Minnet, şiir yazarak engellerini aşmaya çalışıyor.
     Konuşamayan, yürüyemeyen ve ellerini tam olarak kullanmayan 16 yaşındaki Yusuf Minnet, kendisi gibi konuşma ve yürüme engelli Fatih Gülerin yazdığı şiirleri gördükten sonra şiir yazmaya karar verdi.
     Kalem kullanamadığı için bilgisayarla şiirlerini yazan Minnet, yazdığı ilk 100 şiirini Merhaba Gönül Dostlarım isimli şiir kitabında topladı.
     Oğlunun azimle şiir yazdığını ve hayatındaki engelleri şiir yazarak aşmaya çalıştığını söyleyen anne Halime Minnet (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun şiirlerinde her türlü konuya değindiğini belirtti.
     Oğlunun yazdığı şiirleri kendilerine göstermediğini ve odasında kimsenin olmadığı zamanlar yazdığını anlatan anne Minnet, Oğlum engelli, fakat onda şiir yazma yeteneği oldukça fazla. Normal çocukların yazamayacağı şiirleri yazıyor. 100 şiirin yer aldığı Merhaba Gönül Dostlarım adlı kitabı, Karagöl Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Lütfi Çiftçi tarafından tüm masrafları karşılanarak bastırıldı. İkinci kitabında yayınlanacak şiirlerini de hazırladı. İnşallah sponsor bulunursa ikinci kitabı da yayınlanacak. Oğlumla gurur duyuyorum dedi.
    
     -Hayali büyük bir yazar olmak-
    
     Yusufun bütün engellere rağmen okuma ve yazma azminden vazgeçmediğini söyleyen anne Minnet, Engellilerinde hayatta bir şeyler yapabileceğini ispatlamak isteyen oğlumun hayali, büyük bir yazar olmak dedi.
     Yusufun hayal gücünün çok büyük ve hayal ettiği her şeyin bilgisayarda arkadaşları ile paylaştığını belirten anne Minnet, Şiir yazmayı çok seviyor. Hele hele şiirlerini kitapta görmek moralini daha da yükseltiyor. Ancak şiir kitabını bastırmak kolay olmuyor. Allah nasip ederde bir hayırsever çıkarsa, ikinci şiir kitabını da çıkaracak dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Engellerini şiir yazarak aşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER