Okullarda serbest kıyafet uygulaması

Okullarda serbest kıyafet uygulaması -SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: -TOBB başkanımızın bu mağduriyetin giderilmesi için gerekeni yapacağına inancımız tam


SAKARYA (A.A) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, okullardaki serbest kıyafet uygulaması nedeniyle esnafların ekonomik sıkıntı yaşadığı iddiasına ilişkin, TOBB başkanımızın bu mağduriyetin giderilmesi için gerekeni yapacağına inancımız tam dedi.
     SATSO 6. Meslek Komitesi (Tekstil ve Deri Ürünleri Ticareti) Başkanı Sedat Özdrama ve yönetim kurulu üyeleri, Kösemusulu ziyaret etti.
     Okul kıyafeti yapan ve satan esnafların stoklarında bulunan malların 1-2 yıldan önce eritilmesinin mümkün olmadığını belirten komitesi üyesi Ahmet Cevherli, Üretici ve satıcının elinde ortalama 10 milyon lira tutarında okul kıyafeti bulunmakta. Bu kıyafetlerin tüketimi nasıl olacak- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Serbest Kıyafet Yönetmeliği hemen uygulamaya konulursa, üretici de satıcı da iflas eder. 10 milyon lira zarara uğrar. Bu stokların erimesi için 1-2 yıl süre verilmeli. Bununla ilgili bir dosya hazırladık ve Milli Eğitim Bakanlığına sunduk diye konuştu.
     Cevherli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) illerinde yaşanan sıkıntıyı aktardıklarını ifade ederek, Hatta bu konuda SATSO olarak öncülük yaptık. Okul kıyafeti yapan ve satan esnafın sıkıntılarını dilekçe ile TOBBa bildirdik. Bu konuda TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile de karşılıklı görüşme talebinde bulunduk. Birkaç güne kadar TOBB Başkanımızla da bu konuyu görüşeceğiz. Bu sorunun çözümü için elimizden geleni yapıyoruz şeklinde konuştu.
     SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul ise mağduriyetin ortadan kalkması için tüm imkanları seferber ettiklerini kaydederek, TOBB Başkanımızın bu mağduriyetin giderilmesi için gerekeni yapacağına inancımız tam. İlgili bakanlığa da bu konuda gerekli dosyalar sunuldu. Kimsenin bu mağduriyetin yaşanmasına izin vereceğini sanmıyoruz. Bu sorunun en kısa zamanda istediğimiz şekilde çözümleneceğine inanıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Okullarda serbest kıyafet uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER