CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer,

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı


ADANA (A.A) - CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
     Sümer, yaptığı açıklamada, demokratik rejimin korunup geliştirilmesinde en önemli görevlerden birini gazetecilerin yerine getirdiğini belirtti.
     Türkiyede çok ağır şartlar altında mesleklerini icra etmeye çalışan gazetecilerin bu özel gününün, gerçekten kutlanacak bir gün haline gelmesi için çabalayacaklarını ifade eden Sümer, gazetecilerle ilgili Türkiyedeki tabloya bakıldığında aslında çok da kutlanacak bir durum olmadığını kaydetti.
     İşlerini yaptıkları için özgürlükleri kısıtlanan, hapse atılan gazetecilerin yanı sıra, özlük hakları açısından hiç de hak ettikleri bir konumda bulunmayan basın mensuplarının mutlaka daha uygun ve özgür koşullarda mesleklerini yapmalarının sağlanması gerektiğini belirten Sümer, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Basın özgürlüğünün bulunmadığı bir ülkede insan haklarından, demokrasiden, uygarlıktan bahsedilemez. Gazetecilerini, medya mensuplarını susturan iktidarların, dikta özlemiyle hareket ettiklerini düşünmek kesinlikle yanlış bir bakış açısı olmaz. Kamuoyunu aydınlatmak, objektif habercilik anlayışıyla bilgilendirmek ve sonucunda demokrasiyi yaşatmak gibi hayati bir görevi üstlenen gazetecilerimizi, bu işlerini yerine getirdikleri için tutuklamak, gözaltına almak, cezalandırmak demokratik ülkelerde olmaması gereken bir durumdur ve kabul edilmesi mümkün değildir. Gazetecilerimizin özgürce işlerini yapmaları mutlaka anayasal düzenlemelerle garanti altına alınmalıdır. Toplumun sesi ve vicdanı olan gazetecilerin özlük hakları ve sendikalaşmaları konusunda da gerekli adımlar atılmalı, zaman geçirilmeden bu konudaki sıkıntıların aşılması için çaba gösterilmelidir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün bir gün kutlanabilecek bir renge bürünmesini diliyorum ve bunun için elimizden geleni yapacağımızı dile getiriyorum.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER