Engelli 200 öğrenciye spor malzemesi desteği

Engelli 200 öğrenciye spor malzemesi desteği -Erzurumda Sporda Engelleri Kaldırıyoruz Projesi kapsamında 200 engelli öğrenciye spor malzemesi dağıtıldı


ERZURUM (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığının Sporda Engelleri Kaldırıyoruz adlı projesi kapsamında Erzurumda 200 engelli öğrenciye spor malzemesi dağıtıldı.
     Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Yakutiye Spor Salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen proje kapsamında 60 işitme, 80 zihinsel, 30 bedensel ve 30 görme engelli olmak üzere toplam 200 öğrenciye spor malzemesi ve eşofman dağıtıldığını söyledi.
     Dağıtılan spor malzemelerinin yanı sıra bu çocuklara ayrı ayrı branşlarda spor yaptırıldığını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:
     Engelli öğrencilerimize buz pateni, karate, yüzme, satranç, voleybol, basketbol, okçuluk branşlarında spor yaptırıyoruz. Engelli gençlerimizi bir şekilde diğer insanlardan ayrı tutulmaksızın onlarında normal insanlar gibi spor yapmalarını eşit bir şekilde yararlanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ederim.
     Konuşmanın ardından Vali Öztürk, engelli çocuklara spor malzemelerin dağıtarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Programa, Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Engelli 200 öğrenciye spor malzemesi desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER