Engelli atletlerin hedefi Akdeniz Oyunları

Engelli atletlerin hedefi Akdeniz Oyunları -Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takımı, Mersinde gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunlarında madalya hedefliyor -Milli Takım Antrenörü Özdemir: -Akdeniz Oyunlarında kürsüye çok yak


ADANA (A.A) - Volkan Kaşik/İbrahim Erikan - Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takımı, Mersinde gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunlarına madalya hedefiyle hazırlanıyor.
     Milli Takım, Mersinde, 20-30 Haziran tarihlerinde organize edilecek Akdeniz Oyunları ile temmuz ayında Fransada düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanmak amacıyla Adanada kampa girdi. Antrenör Nuray Sev Özdemir nezaretinde çalışmalarını sürdüren milli takım kadrosunda 4ü kadın 9 sporcu yer alıyor.
     Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takım Antrenörü Nuray Sev Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon kamp çalışmalarına yeni başladıklarını söyledi.
     Mersinde yapılacak Akdeniz Oyunları için sayılı günlerinin kaldığını belirten Özdemir, bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek için iklim koşulları en elverişli olan Adanada kamp düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti.
    
     -Biz de ülkemize uluslararası platformda madalyalar getirmek istiyoruz-
    
     Her şeyin yolunda gittiğini ve verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini anlatan Özdemir, Bu yıl Akdeniz Oyunları ve temmuz ayında Fransada düzenlenecek dünya şampiyonası hedeflerimiz var. Ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Biz de ülkemize uluslararası platformda madalyalar getirmek istiyoruz. Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşımızı gururla okuyalım ve okutalım. Bu onuru yaşayalım ve ülkemize armağan edelim istiyoruz dedi.
     Atletizmin sabır ve istikrar istediğini, bunun için azimle çalıştıklarını anlatan Özdemir, şöyle devam etti:
     Akdeniz Oyunlarında kürsüye çok yakınız. Belki bir-iki madalya neden olmasın- Her şey olabilir. Bu yolda o hedefe ulaşabilmek için ciddi bir ekip çalışma içerisindeyiz. Temmuz ayında Fransada düzenlenecek Bedensel Engelliler Dünya Şampiyonasına gideceğiz. Orada da farklı klaslardaki sporcularımızın belirli kotaları geçip yarışmalarını istiyoruz. 2016 Rio Olimpiyatlarında minimum 16 sporcu katılım sayısına ulaşalım istiyoruz. Başarılı sporculara sahibiz. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarıların çok daha üzerine çıkacağımıza inanıyorum, potansiyelimiz var. Yapacağımız şampiyonalarla, kamplarla, sporcu sayısını her geçen gün artması ve kaliteyi yakalamak için çalışıyoruz.
     Akdeniz Oyunlarında 2 branşta bedensel engellilerin temsil hakkı olduğunu hatırlatan Özdemir, Bu branşlardan biri atletizm diğeri ise yüzme. Atletizmde 800 metre bayanlar, 1500 metrede ise erkek sporcular yarışacak. Temsil edeceğim iki koşu mesafesi var şeklinde konuştu.
    
     -Türkiye Şampiyonası Adanada-
    
     Özdemir, ayrıca Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu faaliyet programında yer alan Türkiye Atletizm Şampiyonasının 16-17 şubat tarihlerinde Adanada Yüreğir Serinevler Atletizm Pistinde yapılacağını da söyledi.
     Şu anki kampı Akdeniz Oyunları aday kadrosu ve dünya şampiyonalarında A ve B barajlarını geçmiş sporcularla başlattıklarını belirten Özdemir, Türkiye Şampiyonası sonrası tespit edilen başarılı sporcuların diğer kamplara dahil edeceklerini de sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Engelli atletlerin hedefi Akdeniz Oyunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER