Engelli oğlu için bilgisayar kullanmayı öğreniyor

Engelli oğlu için bilgisayar kullanmayı öğreniyor -Bartında 56 yaşındaki anne, aşırı kilosu nedeniyle evden dışarı çıkmakta zorlanan zihinsel engelli oğluna bilgisayar kullanmayı öğretmek için kursa gidiyor -Anne Bostancı: "Çocuğumun


BARTIN (A.A) - Selim Bostancı - Bartında 56 yaşındaki anne, aşırı kilosu nedeniyle evden dışarı çıkmakta zorlanan zihinsel engelli oğluna bilgisayar kullanmayı öğretmek için kursa gidiyor.
     Gölbucağı Mahallesinde ikamet eden iki çocuk annesi Ayşe Bostancı, engellilere yönelik kurs bulamaması nedeniyle oğluna bilgisayar kullanmayı öğretmek için özel bir firmanın sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı kursa başvurdu.
     Başvurusu kabul edilen fedakar anne, 5 gün sürecek hızlandırılmış kursa gidiyor.
     Ev hanımı Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun engellilere yönelik eğitim veren bir okula gittiğini ancak bilgisayar dersi verilmediğini söyledi.
     Oğlunun yaklaşık 150 kilogram olduğunu, vaktinin çoğunu evde geçirdiğini ifade eden Bostancı, "Evladımın eğitimiyle yakından ilgileniyorum. Okuma yazmayı öğrenmesi için büyük çaba harcadım. Şimdi de bilgisayar kullanmasını istiyorum. Araştırmalarımda kentte engellilere yönelik bilgisayar eğitimi veren kuruluş bulamadım. Bunun için de açılan bir kursa kendim başvurdum" diye konuştu.
    
     -"İnternetten arkadaş edinebilir"-
    
     Bostancı, hayatında daha önce hiç bilgisayar kullanmadığını, kursta öğreneceklerini oğluna aktarmaya çalışacağını dile getirdi.
     Oğlunun, sürekli tekrar edilmesi halinde öğrenebildiğini anlatan Bostancı, şunları kaydetti:
     "Evde diğer çocuğumun bilgisayarı var. O şu anda askerde olduğundan engelli kardeşine bilgisayar kullanmayı öğretemiyor. Çocuğumun internetten faydalanarak daha fazla sosyalleşmesini istiyorum. Bunun için bilgisayar kursuna başvurdum. Umarım 5 günlük süre yeterli olur. Tek isteğim çocuğumun vaktini daha iyi geçirebilmesi. İnternet kullanırsa yeni arkadaşlar edinebilir, onlarla yazışabilir çünkü insanlarla iletişim kurabiliyor. Bu da gelişimine katkı sağlar.
     Yüzde 55 engelli raporu bulunan oğlum, öğrendiği bir şeyi unutmuyor. İnternette akrabalarımızla ya da arkadaşlarıyla bir iki kelime bile yazışması bize yeter. Bilgisayardaki bazı oyunlar da öğrenme yeteneğine katkı sağlayacaktır."
     Kurs eğitmeni Cihan Kaya ise Bostancının çok istekli olduğuna, kursa katılmak için 4 kilometre yol yürüdüğüne dikkati çekerek, "Eğitimin sonunda inşallah bilgisayar kullanmayı öğrenir. Kendisine gerekli desteği veriyoruz. Sosyal sorumluluk projemizle özellikle sosyal imkanları kısıtlı vatandaşların bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz" ifadesini kullandı.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Engelli oğlu için bilgisayar kullanmayı öğreniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER