Engelli vatandaşın stada alınmadığı iddiası

Engelli vatandaşın stada alınmadığı iddiası


KASTAMONU (A.A) - Kastamonusporun maçını izlemek isteyen engelli Özgür Bostancının stada alınmadığı iddia edildi.
     Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto 3. Lig 1. Grup takımlarından Kastamonuspor ile Sandıklısporun maçını izlemek üzere Gazi Stadına gittiğini söyledi.
     Stadyuma giriş yapmak isterken kilitli olan engelli girişinin açılmadığını öne süren Bostancı, görevlilerin Bu maça engelli alamıyoruz dediğini ve maça alınmadığını iddia etti.
     Bostancı, Önceki maçlara sakatlar derneğindeki arkadaşlarla giriyorduk. Bir maça alınıp bir maça alınmamak ne demek- Engelliler için yer ayrılmışken, neden kedinin ciğere baktığı gibi bakayım diye konuştu.
     Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu da 46 yaşındaki Bostancının 10 yıldır yaşadığı kas erimesi rahatsızlığı nedeniyle yürüyemediği vurgulayarak, maça alınmayan Bostancının ağlayarak derneğe geldiğini ifade etti.
     Onun bu durumunu görünce çok duygulandığını ve bunu içine sindiremediğini aktaran Yolasığmazoğlu, Bostancı, bir insan hakları ihlaliyle karşı karşıya kaldı. Engellilerin en bireysel haklarından birisi de maç izlemektir. Orada saha amiri ve güvenlik görevlisi sıfatıyla görev yapan arkadaşların, kardeşimizi içeri almaması bizi derinden üzmüştür diye konuştu.
     Yolasığmazoğlu, konuyla ilgili olarak Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaştan görüşme talep edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Engelli vatandaşın stada alınmadığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER