Engelliler Gevaş Gençlik Kampında buluştu

Engelliler Gevaş Gençlik Kampında buluştu


VAN (A.A) - Engelliler, Gevaştaki Gençlik ve Doğa Kampında buluştu.
     Van Valiliğince organize edilen Engellilerin Van Buluşması programı kapsamında Van ve ilçelerinin yanı sıra Diyarbakır, Batman ve Hakkarideki engelli ve aileleri Gevaş Gençlik ve Doğa Kampında bir araya geldi.
     Buluşma sebebiyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Van Bedensel Engelliler Derneği Onursal Başkanı Abidin Kasapoğlu, engelli vatandaşların yaşadıkları sorunlara değindi.
     Avrupa ülkelerinde engellilerin her tarafı rahatlıkla gezerek, sosyalleşme imkanına sahip iken Türkiyede ise bu durumun tersinin yaşandığını savundu. Şehir merkezine gitmek isteyen bir engellinin minibüs veya otobüse binmek istediğinde engelle karşılaştığını anlatan Kasapoğlu, cadde ve sokaklarda gezmekte zorlandığını söyledi.
     Her sağlam insanın bir engelli adayı olduğunun altını çizen Kasapoğlu, bu sebeple toplumsal duyarlılığın üst seviyelere çıkması gerektiğini kaydetti.
     Yapılan konuşmaların ardından kampa katılan engellilerin Kız İsteme adlı tiyatro oyunu izleyicilerden büyük beğeni aldı.
     Engelliler ve vatandaşlar düzenlenen ses yarışmasında seslendirdikleri türkü ve şarkılar eşliğinde halaylar çekerek, gönüllerince eğlendi.
     Bir hafta sürecek kampta engellilere yüzme, basketbol, masa tenisi, canlı müzik, çeşitli seminerler, sinema, kitap okuma ve gezi gibi sportif ve kültürel hizmetler sunuluyor.
     Kampın açılış törenine Van Vali Yardımcıları Mehmet Yüzer ve Mehmet Özer, Gevaş Kaymakamı Yusuf Guni, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Defterdar Yücel Öz katıldı.
    
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Engelliler Gevaş Gençlik Kampında buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER