Engelliler Haftası

Engelliler Haftası


KAYSERİ (A.A) - MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke Dünya Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.
     Yazılı olarak yapılan açıklamada bedensel, fiziksel ve görme engeli olan yaklaşık 8 buçuk milyon insanın hayatlarını çok zor şartlarda idame ettirdiklerini kaydeden Eke, şunları kaydetti:
     "Her gün otobüs durağında, sokakta, caddede, pazarda ve mahallemizin çeşitli yerlerinde karşılaştığımız engelli vatandaşlarımız içinde bulunduğu haleti ruhiye münasebetiyle gönül dünyalarını dışa vurmasalar da içimizden biri olduklarını her vesile ile haykırmakta sıkıntılı durumlarını dile getirmektedirler.
     Gerek doğuştan, gerekse çeşitli kazalar sebebi ile engelli vatandaşlarımız arasına karışan insanlarımız Allahın vermiş olduğu ömrü en güzel bir şekilde idame ettirme hakkına sahiptirler. Yılda bir defa kutladığımız engelliler haftası, şeklen olmaktan ziyade, onların devlet kadrolarındaki istihdamları, vergi muafiyetleri, toplu taşıma araçlarından istifadeleri ve diğer hizmetleri alırken alış veriş merkezleri, camii ve diğer toplumun gideceği yerlere kolaylıkla gitmelerini sağlamak olmalıdır.
     Bütün bunlara rağmen karanlık gönülleri, mecalsiz ve takatsiz kalmış vücut azaları ile bizlerin arasında dimdik durmaları bizleri sevindirmekte onların her sıkıntısını kendimize dert edinmekteyiz. Bu vesile ile 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutladığımız Engelliler Haftasının sağlık sıhhat ve mutluluğa vesile olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum."
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER