Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -TSD Malatya Şube Başkanı Koyun, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Koyun, mesajında, engellilerin bu hafta dışında görünmeyen, konuşulmayan, unutulan bir toplum kesimi olarak kendi dünyalarına geri döneceğini belirtti.
     Her yıl değiştirilen Sağlık Kurulu Rapor Yönetmeliğiyle yüzde 40 engellilik raporu almanın zorlaştırıldığını ileri süren Koyun, bir kolu, bir bacağı, bir gözü olmayan, boyu kısa insanların rapor almasının tamamen imkansız hale getirildiğini savundu.
     Yapılan çalışmaları eleştiren Koyun, şöyle devam etti:
     "Bizler ayrıcalık peşinde koşmuyoruz. Herkesle eşit koşullarda, herkesle eşit haklarla, herkes kadar özgür olarak yaşamak istiyoruz. İster merkezi hükümet, isterse yerel yönetimler; ister kamu isterse özel kurum ve kuruluşlar olsun engellileri de hesaba katmalarını bekliyoruz. Bizler önümüzdeki yıllarda, engelliler haftasında, dünya engelliler gününde bu ağır sorunlardan kısmen de olsa kurtulmuş olmayı diliyoruz. Bunun yapılabilir olduğuna inanıyoruz, gerçekleştirmek için öncelikle tüm engellileri örgütlü mücadeleye davet ediyoruz."
     Engelli aylıkları sorunun giderilmesi, Sağlık Kurulu Raporları Yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesi, fiziki çevre ve toplu ulaşım araç ve sistemlerinin engellilere uyumlu hale getirilmesi ve engelli istihdamının artırılmasını talep ettiklerini belirten Koyun, engelsiz bir dünya, engelsiz bir Türkiye ve engelsiz bir Malatya dileklerinde bulunarak, Engelliler Haftasını kutladı.
    
     Muhabir: Malatya
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER