Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Yalovada Engelliler Haftası kutlamaları başladı


YALOVA (A.A) - Yalovada, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikler başladı.
     Hafta nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanında düzenlendi. Burada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun ve engelli dernekleri temsilcileri Atatürk Heykeline çelenk bıraktı. Daha sonra ise Yeni Yaşam Engelliler Derneği adına Nazlı Yılmaz, Tüm Engelliler Derneği Başkanı Alpaslan Erkoç, Yalova Tut Elimden Derneği Başkanı Gül Kılıç, Biz de Varız Engelliler Derneği Başkanı Ergül Dağcı adına da dernek temsilcisi Nazmi Koç, konuşma yaptı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
     "Yalova ilçeleriyle beraber 200 bin nüfuslu bir il. Şu anda il müdürlüğü olarak bin 250 civarında aileye evde bakım ücreti ödüyoruz. Son yasal düzenlemeyle ile sakat, çürük, özürlü gibi ifadelere yasalardan çıkarıldı. Artık sadece engelli ibaresi var."
     Ardından törene katılan engelliler Cumhuriyet, Fatih ve Gazipaşa Caddesi güzergahında bir yürüyüş gerçekleştirdi.
    
     -Engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye verildi-
    
     Etkinlikler kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde yapılan törende Hüseyin Beytar isimli engelliye, akülü tekerlekli sandalye verildi. Beytara sandalyesini Vali Esengül Civelek teslim etti. Civelek, tekerlekli sandalyeyi eski Bakan Faruk Nafiz Özakın Yalova Valiliğine hediye ettiğini belirtti. Civelek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Hepimiz bir gün engelli olabiliriz. Dolayısıyla engellik konusunda duyarlılık oluşturmak hepimizin sorumluluğudur. Son yıllarda engelli bireylere yönelik yasal düzenlemelerle ve bu yasal düzenlemelerin uygulamaya yansıması konusunda çok önemli çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmalar; devlet, sivil toplum kuruluşları el ele, gönül gönüle çalışmalarıdır. Engeli bireylerin yaşam kalitesini yükselmek ve yarınlara umutla bakmalarını sağlamak engelli bireylerin yaşamda sağlıklı huzurlu olmaları ve geleceğe ilişkin endişe yaşamamaları en büyük hedefimizdir. Engelliler Haftası kutlu olsun."
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan/İsmail Ersan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER