Engelliler haftası

Engelliler haftası -Çorlu Kent Konseyi Başkanı Cesur: Herkesin bir gün engelli olmaya aday veya engelli bir birey yakını olmaya aday olduğu unutulmamalıdır


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, herkesin bir gün engelli veya engelli bir birey yakını olmaya aday olduğunun unutulmaması gerektiğini bildirdi.
     Cesur, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftasının, engelli vatandaşları anlamak ve onların sorunlarına çare bulmaya yönelik somut adımlar atmak amacıyla önemli bir hafta olduğunu belirtti.
     Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada 500 milyon engelli bulunduğunu aktaran Cesur, mesajında, "Türkiyede ise 8,6 milyon engelli yaşamaktadır. Engellilik, kişinin doğuştan veya sonradan meydana gelen bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerinin belli bir kısmını yitirmesiyle oluşur. Engelliliğin belli başlı nedenleri, akraba evliliği, genetik rahatsızlıklar, aşıların zamanında yapılmaması ve kazalardır. Engellilik, toplumun en önemli sorunları arasında yer almaktadır. Herkesin bir gün engelli olmaya aday veya engelli bir birey yakını olmaya aday olduğu unutulmamalıdır" ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Yavuz Karaduman / Cihan Demirci
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Engelliler haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER