Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Vali Öz, Merzifonda engellilerle birlikte yürüdü


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Merzifonda Bedensel Engelliler Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşe katıldı.
     Bedensel Engelliler Yardımlaşma Derneği önünden başlayarak Cumhuriyet Caddesinden Meydana kadar devam eden yürüyüşe Vali Öz ve eşi Rukiye Özün yanı sıra ilçe protokolü, engelliler ve engelli aileleri katıldı.
     Vali Öz, yürüyüş sonrası gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, düşen F-16 savaş uçağının şehit olan pilotu Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy ile 2 gün önce Reyhanlıda gerçekleştirilen menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diledi.
     Engellilerin yanı sıra şehitler için de bir saygı yürüyüşü yaptıklarını ifade eden Öz, şunları kaydetti:
     "Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasisini güçlendirerek aynı zamanda da ekonomik kalkınmasını sağlayarak bölgesel ve küresel güç olma yolunda hızla ilerleyen bir devlettir. Dolayısıyla bu coğrafyada güçlü bir devlet olursanız bu tür saldırılara zaman zaman maruz kalabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyetinin bu saldırılara karşı koyacak ve bütün bu saldırılara rağmen dimdik ayakta durabilecek gücü vardır. Milletimizin de devletimizin de gücü vardır. Güçlü devlet demek toplumun her kesimine hizmet edebilmeyi gerektirir. Topyekun kalkınma güçlü devlet olmanın gereğidir. Şehidiyle, gazisiyle, engellisiyle, ihtiyaç sahibiyle tüm kesimlere ulaşması ve hizmet edebilmesi topyekun kalkınmada vazgeçilmezdir. Engelliler açısından bakıldığında, engellilerin bakımı, sosyal imkanların sağlanması bir haktır. Sosyal devlet açısından bakıldığında ise devletin en önemli temel görevleri arasındadır."
     Amasyada engelinden dolayı 3 bin civarında bakım yardımı alan kişi olduğuna işaret eden Vali Öz, şöyle devam etti:
     "Ülke genelinde bu rakam çok daha fazla. Bu rakamlar sosyal devlet olmanın gereğidir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının harcadığı rakamlar 2 bin liradan şimdi 19-20 milyara ulaştı. Bu anlamda devletimiz önemli çalışmalar yapıyor. Engellilerin eğitimi konusunda da önemli çalışmalar var. Bu konuda biz de Amasyada kurumsal yapılanmamızı tamamladık ve eğitimde yüzde 97 oranını yakalamanın gururunu yaşıyoruz."
     Bedensel Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Keriman Topal da her yıl düzenledikleri programa geniş bir katılım sağlandığına dikkat çekti.
     Her insanın potansiyel engelli adayı olduğunu hatırlatan Topal, "Yaratılanı severiz yaratandan ötürü ilkesini benimsemiş bir medeniyetin mensuplarız. Engellileri sosyal ortamdan dışlamak bizim kültürümüzde yer alamaz. Engelleri sevgiyle aşmak için var gücümüzle çalışmak zorundayız" dedi.
     Konuşmaların ardından engelli vatandaşlara akülü, özel donanımlı araçlar, tekerlekli sandalye ve medikal malzeme yardımları yapıldı.
     Program sonunda engelliler ve protokol üyeleri Merzifon Belediyesi Kültür Sitesindeki yemeğe katıldı.
    
     Muhabir: Tuba Ceylan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER