Engelliler Haftası

Engelliler Haftası


BİTLİS (A.A) - Bitliste, Engelliler Haftası dolayısıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce program düzenlendi.
     Bitlis Belediyesinde düzenlenen programda, iş sahibi olmak isteyen engellilere tanınan kanuni haklar konusunda bilgi verildi.
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, yaptığı konuşmada, programın, engellilerin iş arama konusundaki kanuni öncelikleri, yasal hakları, kurumlarının engelli vatandaşlara yönelik yaptığı ve yapılması planlanan faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlendiğini söyledi.
     Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin ihtiyaç ve taleplerine cevap vermenin, kurumlarının önceliği olduğunu anlatan Aslan, şöyle konuştu:
     "Özel ve kamu iş yerleri, engelli işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler. Engelli çalıştırma yükümlülüğüne uymayan işveren veya işveren vekiline, çalıştırmadığı her ay için bin 832 lira idari para cezası uygulanmaktadır. İl Müdürlüğümüzce son 3 yılda 96 engelli vatandaşımız kamu ve özel sektörde istihdam edilmiştir."
     Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise engellilerin sorunlarını ve sıkıntılarını gidermek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek, bu kapsamda, engellilere özel yeni bir araç aldıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER