Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Hatay Valisi Lekesiz: Sosyal bir devlet olmanın sorumluluğuyla engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için memnuniyet verici adımlar atılıyor


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.
     Vali Lekesiz, mesajında, toplumun ayrılmaz parçası olan engellilerin yaşam kalitelerini yükseltmek için istihdam, özel eğitim, rehabilitasyon gibi imkanların sağlanması, ortak yaşam alanlarının engellilerin kullanabilecekleri şekilde düzenlenmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.
     Geleceğe güvenle bakan, güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartının tüm bireylerin eşit fırsat ve imkanlardan yararlanabilmesi olduğunu ifade eden Lekesiz, mesajında şunları kaydetti:
     Sosyal bir devlet olmanın sorumluluğuyla engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için memnuniyet verici adımlar atılıyor. Bu konuda halkımızda ciddi bir bilinç oluşmaya başladı. Engelli vatandaşlarımız, kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini bizzat ispat etmektedirler. Onlar, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik olarak özellikle son yıllarda yaşanan gelişmeler memnuniyet vericidir.
     (KLÇ-İSÖ-AG)
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER