Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Bayburt Belediye Başkanı Polat: Bir ülkede demokrasinin, insan haklarına saygı ve hoşgörünün ne oranda var olduğu, o toplumun engellilere yaklaşımıyla ölçülür


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, bir ülkede demokrasinin, insan haklarına saygı ve hoşgörünün ne oranda var olduğunun, o toplumun engellilere yaklaşımıyla ölçüldüğünü belirtti.
     Polat, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin her yerinde, engelli vatandaşları diğer insanlarla iç içe yaşarken görmenin herkesin en büyük arzusu olduğunu ifade etti.
     Bir ülkede demokrasinin, insan haklarına saygı ve hoşgörünün ne oranda var olduğunun, o toplumun engellilere yaklaşımıyla ölçüldüğüne dikkati çeken Polat, şöyle devam etti:
     Engelli insanlarımızın toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için sadece resmi kurumlara değil tüm vatandaşlarımıza büyük görevler düşmektedir. Toplumumuz ve devletimiz engelli vatandaşlarımızı ne kadar kabullenir ve içine alıp onlara toplumsal hayatta yer verirse o zaman toplumsal bütünleşmeye bir adım daha atarız. Tüm bireylere eşit şekilde hizmet sunma, vatandaşlarının sorunlarına çözüm üretme gibi konulardaki başarı bizlere ülkelerin demokratik devlet anlayışları hakkında bilgi verirken, o ülkede yaşayan bireylerin engellilere yönelik tutum ve davranışları da toplumsal yapının ne derece sağlam olduğuna işarettir. Engelliler Haftasının engellilerin sorunları hakkında halkımızın bilgilendirilmesine ve toplumdaki duyarlılığın artırılmasına katkı sağlanmasını diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
     (FMÖ-AK)
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER