Engellilerde Toplum ve Aile İlişkileri Konferası

Engellilerde Toplum ve Aile İlişkileri Konferası -Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: Herkes engelli adayıdır. Engellilik aslında zihinlerdedir


KONYA (A.A) - Engelliler Haftası nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Engellilerde Toplum ve Aile İlişkileri konulu konferans düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda düzenlenen konferansta konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, toplumun her kesiminin engellilerle ilgili konularda duyarlı olması gerektiğini belirtti.
     Akyürek, Herkes engelli adayıdır. Engellilik aslında zihinlerdedir. Engelliyi ikinci sınıf görmek beyinde engellilik demektir. Bu nedenle zihniyet değişimine ihtiyaç var. Beyinlerdeki engellileri kaldırmak gerekiyor. O zaman yollardaki ve diğer mekanlardaki engeller kalkar gider dedi.
     Engellilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, toplu ulaşımda engellilerin kullanabileceği otobüs sayısının 90ı bulduğunu, tüm filonun engellilere uygun hale getirilmesi için çalıştıklarını söyledi.
     Prof. Dr. Necate Baykoç Dönmez ise Özel Eğitim Çalışmalarında Engellilerde Toplum ve Aile İlişkileri konulu sunumunu yaptı.
     Programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Prof. Dr. Necate Baykoç Dönmeze günün anısına hediye takdim etti.
     (SHS-MAT)
<< Önceki Haber Engellilerde Toplum ve Aile İlişkileri Konferası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER