Engellilerin havuz keyfi

Engellilerin havuz keyfi -Beşevler İbn-i Sina Bakım Evinde tedavi gören engelliler, antrenörlerin gözetiminde ilk kez havuzda yüzmenin heyecanını yaşadı


BURSA (A.A) - Bursada, Beşevler İbn-i Sina Bakım Evinde tedavi gören zihinsel engelliler, hayatlarında ilk kez havuzda yüzmenin heyecanını yaşadı.
     Osmangazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Osmangazi Belediyesi Spor Kulübünün 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde başlattığı, engellileri suyla buluşturan proje kapsamında, Beşevler İbn-i Sina Bakım Evinde tedavi gören 19 yaş ve üzerindeki zihinsel engelliler, Karaman Kapalı Yüzme Havuzunda ilk kez havuzda yüzdü.
     Osmangazi Belediye Spor Kulübü hocası ve antrenörlerin nezaretinde suya giren 14 kişilik grup, ilk kez kulaç atma deneyimini ve mutluluğunu yaşadı.
     Havuzda kulaç atmayı deneyen Aykut Gümüş, bakım evinde yatılı olarak tedavi gördüğünü belirterek, ilk kez havuza girdiği söyledi. Bunun çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren Gümüş, en kısa sürede yüzmeyi öğreneceğini bildirdi.
     Engin Boztepe de sporu çok sevdiğini ancak yüzme konusunda daha önce böyle bir deneyim yaşamadığını ifade etti.
     Bakım merkezinde yatılı kaldığını ve tedavi gördüğünü kaydeden Boztepe, Bizleri, havuza götürüp yüzme öğreteceklerini söylediklerinde çok heyecanlandım. Daha önce böyle bir deneyimim olmadı. Gerçekten de çok keyifliymiş. Ben spor yapmayı seviyorum. Bence, sporsuz hayat, ağaçsız ormana benzer. Bizlerle yakından ilgilenen hocalarımıza ve ilgililere teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Cem Şan / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Engellilerin havuz keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER