Engir Gölü koruma altına alındı

Engir Gölü koruma altına alındı


KAYSERİ (A.A) - Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Engir Gölünü koruma kararı aldıklarını söyledi.
     Engir Gölünün İç Anadolunun doğal tek sulak alanı olduğunu belirten Yıldız, gölün 4 bin yıldır bitki ve hayvan türlerine yaşama alanı sağladığını kaydetti.
     Gölün Kocasinan Belediyesi sınırları içinde kalan bölümlerini koruma altına aldıklarını bildiren Yıldız, şu bilgileri verdi:
     Engir Gölünde doğal dönüşüm sağlandığı takdirde Kayseri için nefes alınabilecek yeni bir mekan olacak. 1995 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Engir Gölünü doğal sit alanı olarak belirlemişti. Yapılan tetkik ve inceleme sonucunda, göl için İller Bankasınca hazırlanan koruma amaçlı imar planlarını inceleyen Büyükşehir Belediyesi sınırlarımızda kalan kısma yönelik bize öneri planlarını iletti. Alanda bulunan doğal ve çevresel değerlerin, koruma ve kullanma dengesi içerisinde planlanarak tanıtımının yapılması yanında ekolojik kimliğin ortaya konulacağı bir planlama yaklaşımı içinde, sit alanıyla kentin irtibatının kurulması ve tabiat varlıklarının korunarak gelecek nesillere aktarılması amaçlandı.
     Yıldız, gölün kadastro ve ilçe sınır verileri dikkate alınarak, bölgedeki mülkiyet sahipleri mağdur edilmeden belediye sınırlarındaki kısmı için koruma kararı alındığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Engir Gölü koruma altına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER