Erbaa bağ yaprağının tescil çalışmaları

Erbaa bağ yaprağının tescil çalışmaları -İlçe Ziraat Odası Başkanı Köksal: Erbaanın bağ yaprağının coğrafi işaret tescil çalışmalarına başlandı


TOKAT (A.A) - Erbaa Ziraat Odası Başkanı Arif Yılmaz Köksal, Erbaanın bağ yaprağının coğrafi işaret tescil çalışmalarına başlandı dedi.
     Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbaada bir yılda 3 bin 500 ton bağ yaprağının pazara sunulduğunu söyledi. Son yıllarda Erbaa narenciye yaprağına büyük talep olmasından dolayı çiftçilerin yeni tesisler kurduğunu ifade eden Köksal, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve odamız, üretim yapan köyleri gezerek ilaç kalıntısız bağ yaprağı üretilmesi konusunda üreticileri bilgilendirdi. Erbaada narenciye üzümü yaprağı, tadı, rengi ve bölgenin iklimsel yapısından dolayı çok tercih edilen bir üründür diye konuştu.
     Her yörenin kendine özgü bir ürünü olduğu gibi Erbaanın da bağ yaprağı olduğunu belirten Köksal, Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliğinde yaprağın analizlerini ve ayırt edici özelliklerini yaptırarak, bağ yaprağı coğrafi işaret tescil çalışmalarına başlandı. İlçemize ve Tokatımıza önemli bir kazanç sağlamasını düşünüyoruz dedi.
    
     Muhabir: Recep Bilek / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Erbaa bağ yaprağının tescil çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER