Ercişin umut çocukları

Ercişin umut çocukları -Kentte meydana gelen depremden sonra İstanbul Aydın Üniversitesince Ercişte Umut Çocukları projesiyle açtıkları yaz okuluna devam eden çocuklar veda şenliği düzenledi


VAN (A.A) - Kentte meydana gelen depremden sonra İstanbul Aydın Üniversitesince Ercişte Umut Çocukları projesiyle açtıkları yaz okuluna devam eden çocuklar veda şenliği düzenledi.
     Erciş Kaymakamlığı ve Erciş Belediyesinin katkılarıyla İstanbul Aydın Üniversitesince depreminden ardından Umut Çocukları projesiyle başlattığı yaz okulu projesi 1 Eylülde sona eriyor. Yaz okuluna devam eden 4-14 yaş grubunda 163 çocuk veda şenliği düzenledi.
     Erciş Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde düzenlenen şenliğe Vali Vekili Zafer Coşkun, Kaymakam Barbaros Baran, Belediye Başkanı Zülfükâr Arapoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aylin Sözer Çapan ile diğer yetkililer katıldı.
     Burada bir konuşma yapan Vali Vekili Coşkun, deprem sonrasında Türkiyenin her köşesindeki vatandaşların birlik, beraberlik örneği göstererek Vanlılara ve Ercişlilere destek olduğunu bildirdi. Deprem sonrası oluşan birliktelik ve kardeşliğin, Türkiyenin bölünmez bütünlüğünü bir kez daha gösterdiğini ifade eden Coşkun, Depremden etkilenen vatandaşlarımızın, çocuklarımızın psikolojik açıdan rehabilite edilebilmesi için hayırsever vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve üniversitelerimizin çeşitli destekleri oldu. İstanbul Aydın Üniversitesinin de bu konuda büyük destekleri oldu. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
     İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Çapan ise, yaz okulundaki 7 ayrı sınıfta fen ve doğa, matematik, spor, sanat, drama, oyun, kitap okuma ve araştırma- keşfetme becerileri eğitimleri verildiğini söyledi. Çapan, bu yaz okulunda üniversitenin Eğitim Fakültesi öğrencilerinin gönüllü olarak eğitmenlik yaptığını kaydetti.
     Konuşmaların ardından çocuklar, çeşitli gösteriler yaptı. Umut üzerine hazırlanan hikayeleri canlandıran çocuklar, müzikal gösterisi de yaptı.
     Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı.
    
     Muhabir: Ali Dağer
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Ercişin umut çocukları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER