Ercişte Van Gölü Geleceğimizdir paneli

Ercişte Van Gölü Geleceğimizdir paneli -Panelin ardından katılımcılar ve öğrenciler Van Gölü sahilinde temizlik çalışması yaptı (Fotoğraflı-Görüntülü )


VAN (A.A) - Ercişte düzenlenen Van Gölü Geleceğimizdir panelinin ardından katılımcılar ve öğrenciler Van Gölü sahilinde temizlik çalışması yaptı.
     Ercişte Av ve Yaban Hayatı Koruma, Geliştirme ve Tanıtma Vakfı ile Vangölü Havzası Organik Tarım Derneğince Van Gölü Geleceğimizdir paneli düzenlendi.
     Kaymakamlık toplantı salonundaki panelin açılışında konuşan Kaymakam Barboros Baran, çevreyi korumanın ve temiz tutmanın bütün vatandaşların ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.
     Bilim adamlarının sıklıkla, ozon tabakasının delindiğini, içilebilir su bulmakta sıkıntılar yaşandığını, göllerin ve denizlerin kirlendiğine dair konuşmalarına dikkati çeken Baran,şunları kaydetti:
     Çevre dünyanın en çok konuşulan sorunların başından gelmektedir. Çünkü sanayileşen, kalabalıklaşan, dünyadan geleceğimizi bazen bilmeyerek, bazen de bilerek çevremizi kirleterek tehlikeye sokuyoruz. Bu büyük sorunun giderilmesinden adına toplumun en küçük birimi aileden başlamak üzere, eğitimcilerimize, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşların büyük roller düşmektedir. Farkındalık oluşturma adına bu etkinliğin Ercişlilere ve Van Gölü çevresinde oturanlara örnek olmasını temenni ediyorum.
     Konuşmaların ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Menaf Turan, Av ve Yaban Hayatı Koruma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı İl Temsilcisi Güven Çalık ile Vangölü Havzası Organik Tarım Derneği Başkanı Müslim Dursun birer sunum yaptı.
     Panelin ardından katılımcılar ve öğrenciler Van Gölü sahilinde temizlik çalışmasına katıldı.
    
     Muhabir: Ali Dağer
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Ercişte Van Gölü Geleceğimizdir paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER