Ercişte bir grup esnaf, kentsel dönüşüme

Ercişte bir grup esnaf, kentsel dönüşüme tepki gösterdi


VAN (A.A) - Ercişte yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesine tepki gösteren esnaflar basın açıklaması yaptı.
     İlçe merkezindeki Kara Yusuf Paşa Cami önünde toplanan bir grup esnaf, Kentsel Dönüşüm Projesine tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı.
     Burada esnaf adına basın açıklamasını okuyan Esat Savcı, kentsel dönüşüm mağdurları olarak, kentsel dönüşüme değil, dönüşümdeki adaletsizliklere karşı olduklarını belirtti.
     Şeffaf olamadığı ve yasalara uygun hareket edilmediği için projeye karşı olduklarını ifade eden Savcı, şöyle konuştu:
     Bizlerden mülklerimizi kendilerine hibe etmemizi isteyen zihniyetle karşı karşıyayız. Hiçbir Ercişli, memleketimizin gelişmesi ve güzelleşmesi karşısında olamaz ve olmayacak. Ercişe güzel bir görünüm sağlanacaksa, herkesin hakkı ve hukuku gözetmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm, gerek deprem tehlikesi ve gerekse çarpık kentleşmenin önüne geçme ve var olan donatı yetersizliğinden kurtulma adına yapılması gerekli bir çalışmadır. Ercişte bugüne kadar çarpık kentleşmede belediyenin suçunu görmezden gelmek, çarpık kentleşmenin tek suçlusu olarak halkı görmek, halkın arazisini yok sayarak sadece yeni yapılacak binaların değeriyle pazarlığa oturan değerleme ve hakkaniyet ölçüsünü baştan yitiren insanlar, birilerini memnun etseler de vicdanları kanatmaktan kurtulamayacak.
     Savcı, Ercişteki hiçbir mülkiyet sahibine danışılmadan aylar önce bilbordlara asılan kentsel dönüşüm projesi fotoğraflarıyla karşılaşan halkın, ocak ayı içinde proje kapsamında kendisine sunulan komik tekliflerle karşı karşı kaldığını belirtti.
     Uygulanabilirliği çok zor olacağı için, bu projenin mülk sahiplerine ve kamuya yarar getirmeyeceğini düşündüklerini bildiren Savcı, projenin başından beri uygulama alanındaki mülk sahiplerinin görüş ve onayına başvurulmaması, belediyenin şeffaflık göstermemesi ve projeden etkilenecek olan mülk sahiplerinde korku ve panik havası oluşturduğunu kaydetti.
     Savcı, Ercişliler olarak bu anlayışa karşı yasal haklarını kullandıklarını ifade etti.
     Açıklamanın ardından toplanan kalabalık olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Ali Dağer / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ercişte bir grup esnaf, kentsel dönüşüme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER