Ercişte Kentsel Dönüşüm Projesi

Ercişte Kentsel Dönüşüm Projesi -Ercişteki oda başkanları, Kentsel Dönüşüm Projesinin bir an önce başlatılmasını istedi


VAN (A.A) - Ercişte faaliyet gösteren oda başkanları, ilçede Kentsel Dönüşüm Projesinin bir an önce başlatılmasını istedi.
     Kışla caddesi üzerindeki Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığında bir araya gelen oda başkanları, projesiyle ilgili ortak bir basın açıklaması düzenledi.
     Hükümetin deprem sonrası çalışmalarını takdir ettiklerini belirten Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik, ilçenin kalkınması ve esnafın sıkıntılarının ortadan kalkması için bir an önce projenin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
     Çelik, 23 Ekim 2011 tarihinde ilçede meydana gelen deprem sonrası başta Başbakan olmak üzere, tüm Türkiye halkının depremin bütün olumsuz etkilerini ilçe halkıyla paylaştıklarını söyledi.
     Çetin kış şartlarına rağmen insanların bir an önce kalıcı konutlarına yerleşmeleri hususundaki çalışmaların da takdirle karşılandığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:
     Bu milleti millet yapan, birleştiren, bütünleştiren faktörlerden biri de ne zaman felaket yaşansa, ne zaman bir afet olsa, tek yürek olup doğusuyla, batısıyla bir bütün olmasıdır. Depremde evi ve kalacak yeri olmayan insanların artık sağlam TOKİ konutları var. Başta Sayın Başbakan olmak üzere, tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun diyoruz. Erciş şehir merkezinde yıkıntılar ve deprem gününü anımsatan manzaralarla karşılaşıyoruz. İlçemizin ve esnafımızın büyük bölümünü ilgilendiren kentsel dönüşüme başlanmadı. Bakkal, kahveci, lokantacı, terzi, manav, kasap, nakliyeci ve Erciş halkımızın bir bütün olarak beklentisi bir an önce kentsel dönüşümün başlamasıdır.
     Toplantıya, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası, Terziler Bakkallar ve Manavlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası başkan, yardımcı ve meclis üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Ali Dağer / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ercişte Kentsel Dönüşüm Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER