Erciyes Kar Festivali

Erciyes Kar Festivali -Festival etkinlikleri kapsamında Turizmde Yükselen Değer Erciyes konulu panel düzenlendi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen Erciyes Kar Festivali kapsamında, Turizmde Yükselen Değer Erciyes konulu panel düzenlendi.
     Erciyesteki belediye tesislerinde düzenlenen panelin moderatörlüğünü yapan Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, 2005 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan projenin tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.
     Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesinin turizme önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Cıngı, Burada yıllardır ilkel yöntemlerle kayak yapılıyordu. Biz, son teknoloji ürünlere, sosyal imkanlara ve tesislere sahip bir kayak merkezi meydana getirmeye çalışıyoruz. Dünyada bu işi çok iyi yapanlar var, onlardan yardım alıyoruz. Önümüzde çok yol var, bunun farkındayız dedi.
    
     -TURÇEV Onursal Başkanı Çorabatır-
    
     Turizm, Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği (TURÇEV) Onursal Başkanı Metin Çorabatır da, kış turizminin, vahşi doğanın korunması için de bir vesile olduğunu söyledi.
     Türkiyenin kış turizminde dünya genelinde geride olduğunu vurgulayan Çorabatır, Erciyes projesi, Türkiyede kış turizmi için örnek teşkil edecek büyük bir proje. Bu proje tamamlandığı zaman kış turizminde büyük mesafe katedilmiş olacak dedi.
     İran Resmi Haber Ajansı (İRNA) muhabiri Mahmut Yılmaz da, İrandan çok sayıda turistin kayak için Erzurumu tercih ettiğini, Erciyesin iyi tanıtılması durumunda İranlı kayak severlerin bu merkezi tercih edeceklerine inandığını dile getirdi.
    
     Muhabir: Esma Aygün - Sercan Küçükşahin / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Erciyes Kar Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER