Erdemlide çiftçiler gününde sertifika töreni

Erdemlide çiftçiler gününde sertifika töreni


MERSİN (A.A) - Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, tarım sektöründe üretilenlerin insan hayatı için vazgeçilmeyen en temel ürünler ve hayati önem taşıdığını söyledi.
     Dünya Çiftçiler Günü dolayısı ile Erdemli Ziraat Odasının (EZO) düzenlediği Dünya Çiftçiler Günü ve Muz Üreticiliği sertifika töreninde konuşan Özefe, ülke tarımının yapısal sorunları bulunduğunu söyledi.
     Erdemli nin çok şanslı bir ekolojik yapıya sahip olduğunu belirten Özefe, "Dünyanın tropikal bölgelerinde üretilen ürünleri bu iklimde üretmek mümkün. Hem üretim hem de değerlendirme yönünde üreticilerimizin çok büyük gayretleri var. Buradan tüm Erdemlili çiftçilerin günlerini kutluyorum. Ayrıca muz üreticiliğini bilimsel yöntemlerle yapmak üzere kursa katılan çiftçilerimize de başarılar diliyorum dedi.
     Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Türker de, dünya nüfusunun artmasına rağmen tarım alanlarının hızla azaldığını dile getirerek "Nüfus çoğalırken tarım alanları azalıyor ancak tarım stratejik önem kazanıyor. Milli gelirin yüzde 14ünü ihracatın ise yüzde 15ini tarım sektörü sağlıyor. Dünyada ve ülkemizde tarım alanları çok sınırlı özellikle ilçemizdeki tarım alanları daha da sınırlı bu nedenle bilinçli bir şekilde kullanmalıyız" diye konuştu.
     Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek ise Erdemlili çiftçilerin dünya çiftçiler gününü kutladı.
     Dölek, Dünya Çiftçiler Gününü klasik olarak kutlama yerine Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri Muz yetiştiriciliği kursunu başarıyla bitiren çiftçilere en güzel hediye olarak sertifikalarını vermeyi uygun gördüklerini vurguladı.
     Konuşmaların ardından 176 saatlik kursu başarıyla bitiren 34 üreticiye sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Erdemlide çiftçiler gününde sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER