Ergan Dağı Kayak Tesisleri kamuoyuna tanıtıldı

Ergan Dağı Kayak Tesisleri kamuoyuna tanıtıldı -Vali Yenigün: Sadece kış sporlarının, kayak sporlarının yapılacağı bir tesis amaçlamıyoruz. 12 ay hizmet verecek, tüm doğa sporlarının yapılabildiği bir Ergan Dağından ve buradaki te


ERZİNCAN (A.A) - Erzincanda yapımı tamamlanan Ergan Dağı Kayak Tesisleri kamuoyuna tanıtıldı.
     Tanıtım programına, Vali Selman Yenigün, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Genel Meclisi üyeleri, bazı belde belediye başkanları, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.
     Yenigün ve beraberindekiler, gondol tipi teleferikle göl bölgesine giderek, günübirlik tesislerde inceleme yaptı. İncelemeler sırasında dağın zirvesinden havalanan bir paraşütçü, gösteri uçuşu yaptı.
     Vali Yenigün, teleferikte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Dünya Dağ Kayağı Şampiyonasının bir ayağının Ergan Dağında yapılmasının planlandığını belirtti.
     Erzincan Valiliği, Dünya Dağ Kayağı Federasyonu ve Türkiye Dağcılık Federasyonunun organizesinde 22-25 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenecek yarışlarda tesislerin resmen hizmete açılacağını ifade eden Yenigün, 25 yıllık bir hayalin gerçekleştirildiğini belirterek, 22-25 Şubat tarihinde yapacağımız şampiyonayla, devlet adamlarımızın, temenni ediyorum Başbakanımızın, Bakanlarımızın da katılımıyla tesislerin açılışını gerçekleştireceğiz diye konuştu.
     Tesisler hakkında bilgi veren Yenigün, Gördüğümüz gibi 1,8 kilometre uzunluğunda teleferik gondol hizmete girmiş durumda. Teleferik gondol turizm bölgemizden telesiyejin bulunduğu göl bölgesine kadar vatandaşları, turistleri, nezih, kapalı, her tarafı izleyebilecekleri ortamda yukarı taşıyabilecek. Telesiyej tesislerine 2010 yılının 6. ayında başlamıştık. 5,2 kilometre uzunluğunda iki etaptan oluşuyor. 2011 sonunda tamamladık ifadelerini kullandı.
     Yaylabaşı beldesinden göl alanına kadar 6,4 kilometrelik asfalt yol yaptıklarını ifade eden Vali Yenigün, Ortadan aydınlatmalı, otoyol kalitesinde, dağa yol yapmış olduk dedi.
    
     -12 kilometre uzunluğunda piste sahibiz-
    
     Tesislerdeki pistin uzunluğuna dikkati çeken Vali Yenigün, şunları söyledi:
     Hakikaten 12 kilometrelik pist uzunluğuyla ele alındığında, kıymetli bir tesis yapmış olduk. Bu da Türk turizmine, Türk insanına, sporseverlere ve konuklarımıza hayırlı olsun. Sadece kış sporlarının, kayak sporlarının yapılacağı bir tesis amaçlamıyoruz. 12 ay hizmet verecek, tüm doğa sporlarının yapılabildiği bir Ergan Dağından ve buradaki tesislerden söz ediyoruz. Yamaç paraşütü gibi, trekking gibi doğa sporları yazın da burada yapılacak.
     Tesislerin dünyanın en uzun pistlerinden birine sahip olduğunu kaydeden Yenigün, 12 kilometre uzunluğunda piste sahibiz. Zaten en üstteki istasyona 5,2 kilometre iki etaptan oluşan telesiyej sistemiyle ulaşabileceğiz. Yani kuş uçuşu 5,2 kilometre olan bir sistemin kayarak ve dolanarak gelinen aşağıdaki noktaya kadarki mesafesi 12 kilometre olacak, ki bu dünyada önemli pistlerden birisi sayılır. Aynı anda 750 kişiyi telesiyejle yukarıya götürüp aşağı indirebileceğiz. Demek ki aynı anda 750 kişinin yukarı çıkıp kayma imkanı var. Tesislere bugüne dek yaklaşık 45 milyon lira harcama yapılmıştır diye konuştu.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ergan Dağı Kayak Tesisleri kamuoyuna tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER