Ergani Kaymakamı Yılmaz: Susuz köy ve

Ergani Kaymakamı Yılmaz: Susuz köy ve mezramız kalmayacak


DİYARBAKIR (A.A) - Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, susuz köy ve mezranın kalmayacağını söyledi.
     Kaymakam Yılmaz, yaptığı açıklamada, KÖYDES kapsamında 2012 bütçesinden ilçeye 1 milyon 650 bin, İl Özel İdaresi 2011-2012 bütçesinden 2 milyon 300 bin lira ödenek ayrıldığını, bu ödenekle özellikle susuz köylerin içme suyu ve sondaj çalışmalarını yaparak köylü kadınların su çilesini sona erdireceklerini belirtti.
     Ödenekle 32 kilometrelik köy yollarına asfalt, 43 kilometre stabilize ve 5 köyün içme suyu ile ilgili çalışmalarının ihalesinin yapılacağını kaydeden Yılmaz, ihaleleri çok açık, şeffaf, rekabet ilkesine dayalı ve çok güzel kırımla yaptıklarını, bu yolla ödenekleri artırdıklarını bildirdi.
     Artan ödeneklerle ek işleri yaptıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle dedi:
     Belirlenen programların dışından yüzde 40 iş yapmışız. İhalelerimiz sayesinde oluyor. İhalelerimizde yüzde 20 ve 30 kırımlar oluyor. Çok rekabetli ortam sağlıyor. Böylelikle bu uygulama bizi başarılı kılıyor. Bu yaz bizim için çok önemli. Çünkü yapılacak işlerimiz var. Birçok işin ihalesini yaptık. Kaynakları iyi kullanmak en önemli özelliğimiz ve hedefimizdir. Çok sıkıntılı köylerimiz var. Öncelikli olması lazım. Susuz köy ve mezramız kalmayacak. Bu yıl içme suyu olmayan 5 köy ve mezramız var. Bu ay içerisinde yapacağız. Suya kavuşturacağız.
    
     Muhabir: Ekrem Senvar / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Ergani Kaymakamı Yılmaz: Susuz köy ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER