Ergani Kaymakamı Yılmaz:

Ergani Kaymakamı Yılmaz: "Susuz ve suyu yetersiz olan 18 köyde içme suyu çalışması yapıldı"


DİYARBAKIR (A.A) - Ergani Kaymakamı Erdinç, susuz ve suyu yetersiz olan 18 köyde içme suyu çalışması yapıldığını, yaklaşık 5 bin vatandaşın su sorununun çözüldüğünü söyledi.
     Kaymakam Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yılda Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 88 köy ve 108 mezraya hizmet verdiğini, yaklaşık 30 köy ve mezranın faydalandığı 96 kilometre asfalt kaplama işinin yapıldığını, 10 bin vatandaşın ve bin 500 öğrencinin geliş gidiş güzergahının standardının yükseltildiğini belirtti.
     "Susuz ve suyu yetersiz olan 18 köyde içme suyu çalışması yapıldı" diyen Yılmaz, yaklaşık 5 bin vatandaşın su sorununun çözüldüğünü, 13 köy ilköğretim okulunun eğitim ve öğretime daha elverişli bir ortamda yapılabilmesi için onarımlarının tamamlandığını kaydetti.
     Çok amaçlı toplum merkezinde kadınların el becerilerini geliştirmek amacıyla kurslar açıldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     "İnanç turizmde büyük yeri olan Makam Dağının daha iyi tanıtılabilmesi için çevre düzenleme işi, yürüyüş yolu ve zirvede seyir terası yapılması için Turizm Bakanlığına proje sunuldu. Projenin uygulanması için 250 bin lira ödenek gönderildi. İlçemizin simgesi haline gelen eski Hükümet Konağının restorasyon işi tamamlandı."
    
     Muhabir: Ekrem Senvar / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Ergani Kaymakamı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER