Ergenekon davası

Ergenekon davası -Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Turcan: -Davanın usulünden dem vurup esasını görmemek, düşünce ayrımı yapmadan insanlara kasteden bir yapıyı masumane göstermeye çalışmak kabul edilemez


MALATYA (A.A) - Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Avukat Mehmet Turcan, Ergenekon davasıyla ilgili olarak, Davanın usulünden dem vurup esasını görmemek, düşünce ayrımı yapmadan insanlara kasteden bir yapıyı masumane göstermeye çalışmak kabul edilemez dedi.
     Turcan, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda Ergenekon davası olarak bilinen davanın sonuna yaklaşıldıkça sabote edilmeye, hatta mahkemenin fiili ve fiziksel olarak baskı altıma alınmaya çalışıldığını savundu.
     Marjinal grupların peşine takılarak marjinalleşen siyasi partilerin, hukukçuların, sanatçıların bağımsız yargıya bu denli müdahalenin içinde bulunmalarının tam bir sorumsuzluk olduğunu ifade eden Turcan, Masumiyet ilkesi, adil yargılanma hakkının herkes için geçerli olduğundan bir şüphe yoktur. Fakat bu davanın usulünden dem vurup esasını görmemek, düşünce ayrımı yapmadan insanlara kasteden bir yapıyı masumane göstermeye çalışmak kabul edilemez ifadelerini kullandı.
     Birinci sınıf bir demokrasinin temel şartının hukukun egemenliği, üstünlüğü ve uygulamanın hukuki olmasıyla mümkün olacağını dile getiren Turcan, şunları kaydetti:
     İllegal yapıların hüküm sürdüğü bir ülkede birinci sınıf demokrasiden bahsedilemez. Ülke insanının dünya standartlarında bir demokrasiyi ve müreffeh bir hayatı hak ettiğini düşünmekteyiz.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER