Ermenilerden kalan 135 yıllık ev restore

Ermenilerden kalan 135 yıllık ev restore edilecek -Ev sahibi Adem Safa: Bu ev, 135 yıldır ayakta duruyor. Eve iyi bakıp bizden sonraki nesillere kalmasını sağlayacağım


IĞDIR (A.A) - Iğdırın Halfeli beldesinde Ermenilerden kalan 135 yıllık ev, sahibi tarafından restore edilecek.
     Tarihi evin sahibi Adem Safa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Iğdırın düşman işgalinden kurtuluşunun ardından dedelerinin Ermenilerden kalan evde yaşamaya başladığını söyledi.
     Evin çift katlı ve kerpiç yapıda olduğunu belirten Safa, beldede Ermenilerden kalan tek evin kendisine ait olduğunu anlattı.
     Bu ev 135 yıldır halen ayakta duruyor. Eve iyi bakıp bizden sonraki nesillere kalmasını sağlayacağım diyen Safa, şöyle konuştu:
     Çocukluğumdan beri bu evde oturduk babamla. Zamanla yeni ev yaptık ve oraya taşındık. Çok sağlam yapıldığı için evde herhangi bir sorun olmamış. Yazın çok serin olur ve orada çay içeriz, dinleniriz. Yapımında çok ince işçilik kullanılmış. Biz de bu tarihi yapıya sahip çıkmaya çalışıyoruz.
    
     -Çevresinden tepki alınca evi yıkmaktan vazgeçti-
    
     Tarihi evi yıkma kararı aldığını ancak çevresindeki insanların buna izin vermediğini ifade eden Safa, tarihi yapıların ayakta kalması gerektiğini vurguladı.
     İlkbaharda güzel bir tadilattan geçirip kapısını kilitleyeceğim diyen Safa, Eve iyi bakıyorum. Ermenilerden kalma bir tek bu ev var. Dolayısıyla ben de bu eve bakım yaptırıp bizden sonraki nesillere kalmasını sağlayacağım ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ermenilerden kalan 135 yıllık ev restore Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER