Eruhtaki terörist saldırı

Eruhtaki terörist saldırı -Piyade Onbaşı Mehmet Kıranın cenazesi, memleketi Sakaryada düzenlenen törenin ardından toprağa verildi (Fotoğraflı - Görüntülü)


SAKARYA (A.A) - Siirtin Eruh ilçesi kırsalında teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Piyade Onbaşı Mehmet Kıranın cenazesi, memleketi Sakaryada düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
     Söğütlü Gündoğan Mahallesindeki baba ocağına getirilen Kıranın naaşı, burada helallik alındıktan sonra Söğütlü Kaymakamlığı önüne götürülerek, Kıran için askeri tören düzenlendi.
     Kıranın cenazesi, törenin ardından buradaki Orta Camiide öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Söğütlü Şimşirtepe Mezarlığında toprağa verildi.
     Cenaze törenine, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, AK Parti Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Şehit oğluyla aynı ismi taşıyan baba Mehmet Kıran taziyeleri kabul ederken, Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan şehidin ağabeyi Muhammet Kıran da özel izin alarak cenaze törenine geldi.
     Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özelin yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile çok sayıda kurum ve kuruluş çelenk gönderdi.
     Bu arada, Kıranın cenazesinin tören alanına getirilişi sırasında, şehidin bazı yakınlarının göz yaşlarına hakim olamadıkları görüldü.
    
     Muhabir: Veysel Kara / Mehmet Özcan / Atakan Çelik
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Eruhtaki terörist saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER