Erzuruma dev yatırım

Erzuruma dev yatırım -Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: "Eski terminal binasının yerinde MNG Holding tarafından 340 milyon liraya yapılacak olan 25 katlı 4 kule ve bir AVM, şehrimize ayrı bir görüntü kazandıracak" (F


ERZURUM (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Eski terminal binasının yerinde MNG Holding tarafından 340 milyon liraya yapılacak olan 25 katlı 4 kule ve bir AVM, şehrimize ayrı bir görüntü kazandıracak" dedi.
     Müceldili Konağında, MNG Holding Başkan Yardımcısı Abiş Hopikoğlu ile basın toplantısı düzenleyen Küçükler, yaptığı açıklamada, eski terminal binasının yerine yapılacak yatırımın heyecan uyandırdığını söyledi.
     Çalışmayla kente inanılmaz bir yatırım kazandırılacağını vurgulayan Küçükler, şöyle devam etti:
     "Projenin Erzuruma yapılmasıyla birlikte şehrin cazibe merkezi olması için önemli bir adım daha atılmış olacak. Mevcut yatırımda inşaat aşamasında harcanacak paranın yüzde 80i Erzurumun kasasında kalacak. Yani yapım aşamasında bile Erzurum esnafı kazanacak. 340 milyonluk yatırım, Erzurum tarihinde bugüne kadar yapılan önemli yatırımlardan birisi konumunda olacak. Eski terminal binasının yerinde MNG Holding tarafından 340 milyon liraya yapılacak olan 25 katlı 4 kule ve bir AVM, şehrimize ayrı bir görüntü kazandıracak."
     Hopikoğlu ise 68 bin metrekare alan üzerine yapılacak yatırımın inşaat alanının 384 bin metrekare olduğunu ifade etti.
     Yapılacak 4 kule ve bir AVMnin yanına ayrıca 750 metrekare alana sahip bir caminin de inşaa edileceğini dile getiren Hopikoğlu, "Yapacağımız yatırım şehre yeni yatırımcıların gelmesini sağlayacaktır ve buna inancım sonsuz. Yapacağımız AVM içerisinde dünyanın ünlü markalarını bir arada görmeniz mümkün. 4 kule ve bir AVMnin yanında yeşil alana büyük önem verdik. Belirttiğimiz bütün yatırımları en az 2 veya 3 yılda tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Erzuruma dev yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER