Erzurumda Nevruz etkinliğindeki gerginlik

Erzurumda Nevruz etkinliğindeki gerginlik -BDPnin kentte düzenlediği Nevruz kutlamalarının ardından Mahallebaşı semtine gitmek isteyen grupla polis arasında arbede yaşandı


ERZURUM (A.A) - Erzurumda BDPnin düzenlediği Nevruz kutlamalarının ardından Mahallebaşı semtine gitmek isteyen grupla polis arasında arbede yaşandı.
     Palandöken ilçesi Kazım Yurdalan Mahallesinde BDP İl Teşkilatı tarafından yapılan mitingin ardından, Havuzbaşında toplanan karşıt görüşlü grup, Cumhuriyet Caddesinden slogan atarak Lalapaşa Camisi yanına kadar yürüdü.
     Polis ekipleri, grubu burada kurdukları barikatla durdurmaya çalıştı. Bir süre bekleyen grup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.
     Gruptakilerin, daha sonra barikatı aşarak yürümek istemesi üzerine grupla polis arasında arbede yaşandı. Olay sırasında yaralanan 1 polis memurunu meslektaşları araca kadar taşıdı.
     Bu sırada ara sokaklara kaçarak Mahallebaşına giden gruptakilerden bazıları, BDP il binasının bulunduğu sokağa girerek, karşıt görüşlü kişilerle tartıştı.
     Tartışmanın büyümesi üzerine iki grup, birbirine taş attı. Yaşanan arbedede, iki polis aracıyla bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
    
     -Erzurumda polis ilk kez 3G kullandı-
    
     Bu arada, Radyo TV ve Foto Film Şube Müdürlüğünde görevli polis ekiplerince, yaşanan olaylar sırasında Erzurumda ilk kez 3G kullanıldı. Polisin kullandığı cihazla, olay sırasındaki görüntüler canlı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğüne aktarıldı.
     Erzurum Emniyet Müdürlüğü ve Ankaradan izlenen görüntüler sayesinde olaya nasıl müdahale edileceği konusunda ekiplere talimat verildi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız - Sagip Sezginer - Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda Nevruz etkinliğindeki gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER