18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -AK Parti İl Başkan Vekili Eldiven: Türk milleti, kendi şehitlerine gösterdiği özeni, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek insanlığın yere düşen onurun


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti İl Başkan Vekili Ahmet Eldiven, Türk milletinin, kendi şehitlerine gösterdiği özeni, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırdığını bildirdi.
     Eldiven, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, üzerinden yaklaşık bir sır geçmesine rağmen ve 250 bin şehit verilen bu savaşın, etnik kökeni ne olursa olsun, vatan toprağını kutsal gören milletin mücadelesi olduğunu ifade etti.
     Kurtuluş Savaşının kazanılmasında azmin büyük bir örneğinin görüldüğünün altını çizen Eldiven, şunları kaydetti:
     Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek, bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Türk milleti, kendi şehitlerine gösterdiği özeni, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır. Bu nedenle Çanakkale Zaferinin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır. Kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anarken, tüm milletimizin gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER