Erzurumda suç örgütü davasında karar

Erzurumda suç örgütü davasında karar -Giresunda düzenlenen operasyonda gözaltına alınan sanıklardan 3üne 17 yıl 1 ay hapis ve 30 bin lira para cezası verildi -İki sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti


ERZURUM (A.A) - Giresunda suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında tutuksuz yargılanan 5 sanıktan 3üne 17 yıl 1 ay hapis ve 30 bin lira para cezası verildi. İki sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.
     Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında sanık avukatları hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Ahmet Korkmaz, sanık avukatlarının savunmalarının ardından kararı açıkladı. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Halil İbrahim Güneşe suç örgütü kurmak, yönetmek ve tefecilik suçlarından 6 yıl hapis ve 20 bin lira para cezası verdi.
     Sanıklardan Ali Şükrü Güneşe 9 yıl hapis ve 10 bin lira para cezası, diğer sanık Adem Güneşe de 2 yıl 1 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, aynı suçtan yargılanan Mustafa Demirbaş ve Coşkun Kargünün delil yetersizliğinden beraatine karar verdi. Mahkeme, sanıklar Ali Şükrü Güneş ve Halil İbrahim Güneş hakkında ise yakalama kararı çıkardı.
     Giresinun Görele ilçesinde 17 Ağustos 2011 tarihinde suç örgütüne yönelik operasyonda 5 zanlı gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda suç örgütü davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER