Erzurumda yaz Kuran kurslarına büyük ilgi

Erzurumda yaz Kuran kurslarına büyük ilgi


ERZURUM (A.A) - Erzurum Müftü Yardımcısı Abdurrahman Kotan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinin açtığı kursların, yaz Kuran kurslarına olan ilgiyi bir kat daha artırdığını bildirdi.
     Kotan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz Kuran kurslarına olan ilginin geçen yıllara göre, büyük oranda arttığını söyledi.
     Geçen yıl 5 olan Kuran kurs yaş sınırının bu yıl kaldırıldığını anımsatan Kotan, bu yıl yapılan yeni düzenlemeyle yaş sınırının kaldırıldığını ifade etti.
     Bütün camilerde geçen senelere göre 3 kat daha fazla doluluk yaşandığına dikkat çeken Kotan, yaz Kuran kurslarına kayıtların devam ettiğini söyledi.
     Kotan, şunları söyledi:
     Bu yıl biraz sıkıntı çekiyoruz. Geçen yıl hocalarımız 10-15 kişiye okuturken, bu sene bu sayı 50-60 civarına ulaştı. Ama diyanet bu konuda önümüzü açtı. Hocalarımıza yardımcı olabilmeleri için imam hatip mezunu olup, yeterlilik belgeleri olanlara görev veriyoruz. Ayrıca hafızlık belgesi olup lise mezunu olanlara da kurslarda ek ders görevi veriyoruz. Çocuklarımıza verimli olmaya çalışıyoruz.
     Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında bir protokol imzaladığını hatırlatan Kotan, Bu protokolle Kuran kursu talebelerimiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin bünyesinde açılan kurslara gidiyor. Kurslar arasında okçuluk, yüzme ve izcilik var. Bu kurslar, yaz Kuran kurslarına olan ilgiyi bir kat daha artırdı. Çünkü çocuklar bu kurslarda sosyal bilinç de kazanıyor dedi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Erzurumda yaz Kuran kurslarına büyük ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER