Erzurumdaki cinayet ve intihar

Erzurumdaki cinayet ve intihar -İki kişinin av tüfeğiyle öldürülmesi ve intihar olayının kız kaçırma meselesinden kaynaklandığı ortaya çıktı


ERZURUM (A.A) - Erzurumda iki kişinin av tüfeğiyle öldürülmesi ve intihar olayının kız kaçırma meselesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.
     İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av tüfeğiyle iki kişiyi vuran, sonra intihar eden kişinin Tekman ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Şahıs bir kızı seviyor. Kız, Uzundere ilçesi nüfusuna kayıtlı. Şahıs kızı zorla kaçırıyor, akrabalarının yanına teslim ediyor. Akrabaları da kıza acıyor. Diyorlar ki yanlış bir şey bu, kızın gitmesine müsaade ediyorlar. Bunun üzerine şahıs geliyor, tartışıyor niye benim kaçırdığım, sevdiğim kızı serbest bıraktınız, niye gönderdiniz diye. Şahıs av tüfeğiyle 2 kez kadına ve 2 kez de kocasına ateş ediyor, bir kurşun da kendi göğsüne sıkıyor, intihar ediyor. Şahsın öldürdüğü kişiler kendi akrabası.
     Ölenlerden Bişar Çavdarın (43) oğlu İbrahim Çavdar (15) ise babasını ve annesini öldürdükten sonra intihar eden Haydar Yıldızın (25) 21 Haziranda bir kızı kaçırarak evlerine getirdiğini, kızın gece kaçtığını söyledi.
     Yıldızın kızın peşinden gittiğini belirten Çavdar, Aradan birkaç gün geçti. Dün silah zoruyla eve girdi. Babama siz de geleceksiniz yoksa çocuklarınızı öldürürüm dedi. Annemle babam birlikte çıkıp gittiler, sonra annemle babamın öldüğünü öğrendik dedi.
     Bu arada, 5 çocuk annesi Hüriyet Çavdar (40), eşi Bişar Çavdar ile Haydar Yıldızın Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin morgundaki otopsileri tamamlandı.
     Çavdar çiftinin cenazelerinin yarın toprağa verileceği öğrenildi.
     Haydar Yıldız, Şükrüpaşa Mahallesi Dadaşköy Caddesi Pamuk Evler B Blok önünde Bişar Çavdar ile eşi Hüriyet Çavdarı av tüfeğiyle vurarak öldürdükten sonra intihar etmişti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız / Muharrem Aksakallı
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Erzurumdaki cinayet ve intihar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER