Erzurumdaki okul müdürü hakkında başlatılan soruşturma

Erzurumdaki okul müdürü hakkında başlatılan soruşturma -Yakutiye ilçesinde geçen yıl bir toplantıda yaptığı açıklamalar nedeniyle açığa alınan eski Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın, yargı kararıyla görevine iade edildi


ERZURUM (A.A) - Yakutiye ilçesinde geçen yıl bir toplantıda yaptığı açıklamalar nedeniyle açığa alınan eski Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın, yargı kararıyla görevine iade edildi.
     Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydının idare kararıyla değil yargı kararıyla görevine iade edildiğini belirterek, Görevine de aynı okulda değil, Evren Paşa İlkokulu/Ortaokulunda görevine devam edecek dedi.
     Bilge, Biz zaten eski okuluna müdür atamıştık, orası doluydu. Onun için Evren Paşa İlkokulu/Ortaokuluna atamasını yaptık diye konuştu.
     İl Emniyet Müdürlüğünce Erzurum Lisesi Kültür Merkezinde 20 Şubat 2012de düzenlenen Huzur Toplantısına katılan okul müdürü Mustafa Aydının Tıp ilerledi, emniyette suçluların kanını alıp gen haritası çıkarsınlar. Çocuk doğduktan sonra analizi yapılsın. Vatana, millete, bu ülkeye zararlıysa yürümeden yok edilsin şeklindeki ifadelerinin bazı medya organlarında yer alması üzerine Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçmişti.
     Söz konusu haberden sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın hakkında soruşturma yapmak üzere eğitim denetmeni görevlendirmişti. Soruşturma sonuçlanıncaya kadar da okul müdürü Aydın, açığa alınmıştı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Erzurumdaki okul müdürü hakkında başlatılan soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER